Κυριακή 30 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΜΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μ' όλες μας τις δυνάμεις στη μάχη της υπερκάλυψης
  • Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες των Κομματικών Οργανώσεων
  • Με αισιοδοξία για υψηλά ποσοστά κάλυψης από την πρώτη μέρα

Ξεκινάει μεθαύριο, Τρίτη, η δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ για το διάστημα Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2005 και οι Κομματικές Οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό ολοκληρώνουν τις προετοιμασίες τους, ώστε με όλες τους τις δυνάμεις να ανταποκριθούν στα αυξημένα καθήκοντα.

Ολες οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όλοι οι φίλοι και οι οπαδοί είναι πανέτοιμοι, με τα κουπόνια στο χέρι να απευθυνθούν πλατιά στο λαό. Να ενημερώσουν για την αντιλαϊκή επίθεση, να αποκαλύψουν τις προσπάθειες της αστικής τάξης να κουκουλώσει τα υπαρκτά προβλήματα και να αποπροσανατολίσει τους εργαζομένους από τον αγώνα για τα δικαιώματά τους. Να εξηγήσουν τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ, να καλέσουν σε συμμετοχή στους ταξικούς αγώνες, σε πάλη ακατάπαυστη, ταξική, αντιιμπεριαλιστική με προοπτική τη διέξοδο που προτείνει το ΚΚΕ.

Η Οικονομική Εξόρμηση είναι για τις Οργανώσεις μια ακόμα πολιτική μάχη, μια ακόμα ευκαιρία για να ορμήσουν μαζικά σε γειτονιές, χώρους δουλιάς και εκπαίδευσης, σε στέκια νεολαίας, να καλέσουν μαζικά το λαό στην πάλη. Να εξηγήσουν ότι η οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, συμβάλλει στην ισχυροποίησή του. Να αναδείξουν ότι το σύνθημα «ΚΚΕ ισχυρό - Μέτωπο Λαϊκό» περνάει και από τη δική τους συμβολή. Οτι, σε τελική ανάλυση, η ισχυροποίηση του Κόμματος και η οικονομική ενίσχυσή του είναι προς όφελος του λαού. Γιατί είναι το μόνο πολιτικό κόμμα, το κόμμα της εργατικής τάξης, που θέλει και μπορεί να μπλοκάρει τις αντιλαϊκές ρυθμίσεις, να προασπίσει τα λαϊκά δικαιώματα, να διεκδικήσει τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας.

Από την Κρήτη μέχρι την Κομοτηνή, κλαδικές και εδαφικές οργανώσεις δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να δοθεί η μάχη με το κουπόνι με ψυχή και αισιοδοξία, να στεφθεί τελικά με επιτυχία. Οι προετοιμασίες των ΚΟ, από τον προγραμματισμό των μαζικών εξορμήσεων, μέχρι το ατομικό πλάνο του κάθε συντρόφου και φίλου του Κόμματος, βασίζονται στην αυξημένη πείρα των οργανώσεων και το κύρος της αγωνιστικής δράσης του ΚΚΕ.

Τα μέχρι τώρα μηνύματα για το αποτέλεσμα της πρώτης μέρας είναι αισιόδοξα. Οι κομμουνιστές έχουν βάλει στόχο να κάνουν πράξη το γνωστό ρητό «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός». Το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης θα δείξει ποιες οργανώσεις έχουν κερδίσει το στοίχημα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ