Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 30 Οχτώβρη 2005 - αριθ. φύλλου: 9316

ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ για τα προβλήματα της Νεολαίας και στήριξη της ΚΝΕ

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες της Συνδιάσκεψης για τη Νεολαία - Η εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής στον σημερινό «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη»

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκονται από χτες το πρωί τα προβλήματα της νεολαίας, στις εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης που πραγματοποιεί το ΚΚΕ, στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος στον Περισσό. Προηγήθηκε μια τετράμηνη, περίπου, διαδικασία συζήτησης και προβληματισμού, τόσο μέσα στις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ, όσο και με ανοιχτές εκδηλώσεις και με το δημόσιο διάλογο μέσα από τις στήλες του «Ριζοσπάστη». Οπως τονίζεται στην εισήγηση της ΚΕ προς τη Συνδιάσκεψη, που παρουσιάστηκε χτες το πρωί στο Σώμα, από την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, και την οποία ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει σήμερα, «είμαστε βέβαιοι ότι η διήμερη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη θα δικαιώσει την προσδοκία να ανοίξει μια νέα σελίδα στη δουλιά του Κόμματος». Και συνεχίζει η εισήγηση: «Είναι δυνατό, είναι εύκολο με το σημερινό επίπεδο του Κόμματος και του κινήματος να γυρίσουμε σελίδα, να κάνουμε αναπόσπαστο στοιχείο της δουλιάς μας τη δράση για τη νεολαία; ΝΑΙ, μπορούμε να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα και στην πορεία να επιταχύνουμε. Σήμερα, είμαστε πιο ώριμοι από πριν».


ΣΕΛ.  10   -   11

Motion Team

ΝΑΟΥΣΑ
Αγωνιστική «παρέλαση» από τους απολυμένους

Τα δικά τους «όχι» και «ναι» βροντοφώναξαν οι απολυμένοι των κλωστοϋφαντουργείων της Νάουσας, παίρνοντας μέρος, προχτές, στην τοπική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτώβρη, καταχειροκροτούμενοι απ' όλους όσοι την παρακολουθούσαν. Εδωσαν έτσι, με το δικό τους τρόπο, το σύγχρονο νόημα του «ΟΧΙ» του 1940 κι έστειλαν προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα της αγωνιστικής διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
  • Ο Βασίλης Γαρύφαλος προσφέρει στη ΝΕ Λευκάδας του ΚΚΕ 6.000 ευρώ, ως πρώτη δόση, για τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος και στη μνήμη των Λευκαδιτών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
  • Στη μνήμη του αγαπημένου μας θειου ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ προσφέρουμε 3.700 ευρώ στο ΚΚΕ

Νένια και Στέλα

  • Ο Παναγιώτης Βαζούρας, παλαίμαχος αγωνιστής και -παραδοσιακά- ισχυρός οικονομικός ενισχυτης του ΚΚΕ κατέθεσε στην χρονιάτικη Οικονομικη Εξόρμηση του Κόμματος, σαν πρώτη δόση, 1.000 ευρώ.


Με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα

Ξεκινά μεθαύριο, Τρίτη, η δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ για το διάστημα Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2005 και οι Οργανώσεις του Κόμματος ολοκληρώνουν τις προετοιμασίες τους


ΣΕΛ.  2   -   3
«ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ»
Σταθμός επέκτασης της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας

Δεν πανηγυρίζουν αδικαιολόγητα οι εκπρόσωποι του μονοπωλιακού κεφαλαίου από την πρόσφατη υπογραφή της ιδρυτικής συνθήκης της «Ενεργειακής Κοινότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη»


ΣΕΛ.  15
ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Εργα και ημέρες των «τοπικών αρχόντων»

Ο «Ρ» συνεχίζει την αποκαλυπτική έρευνα, σχετικά με τη μέχρι σήμερα πορεία διοικήσεων των δήμων του Λεκανοπεδίου που στηρίχτηκαν από τις δυνάμεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ


ΣΕΛ.  7


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org