Τετάρτη 26 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ
Πολύμορφη η μάχη για την επιτυχία του

Συγκεντρώσεις χτες σε Πρέβεζα και Ζάκυνθο, καθημερινές οι εξορμήσεις και οι περιοδείες στους χώρους δουλιάς

Με συγκεντρώσεις και άλλες πολύμορφες κινητοποιήσεις, αλλά και με καθημερινές εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ εντείνουν τη μάχη για την επιτυχία του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ, στις 12 Νοέμβρη, στις 11 π.μ. στο Πεδίον του Αρεως.

Στους δρόμους της Πρέβεζας διαδήλωσαν χτες το απόγευμα την αντίδρασή τους στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Από το Θεοφάνειο, τον τόπο της συγκέντρωσης, ο Μάκης Τσόλης, στέλεχος του ΠΑΜΕ, κάλεσε τις επόμενες μέρες σε ένταση των προσπαθειών ώστε ο εργαζόμενος λαός της περιοχής να συμμετέχει μαζικά στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Συγκέντρωση καταδίκης της αντεργατικής πολιτικής έγινε χτες και στη Ζάκυνθο, με πρωτοβουλία του τοπικού Εργατικού Κέντρου. Ο Διονύσης Κόμης, γραμματέας του ΕΚΖ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, στην ομιλία του τόνισε την ανάγκη η οργή και η αγανάκτηση των εργαζομένων να μετουσιωθεί σε οργανωμένο ταξικό κίνημα αντίστασης και ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής κι ανανέωσε το αγωνιστικό ραντεβού των εργαζομένων για το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Πλατύ και σχεδιασμένο άνοιγμα

Με τους ίδιους ρυθμούς κορυφώνεται η μάχη σε όλη τη χώρα. Στη χτεσινή μαζική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας, οι εργαζόμενοι του κλάδου συζήτησαν για τις εξοντωτικές συνέπειες της κλιμακούμενης αντεργατικής επίθεσης στους χώρους δουλιάς, όπως εκφράζεται με τις αλλεπάλληλες απολύσεις και την ένταση της εκμετάλλευσης και επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητά τους να πληθύνουν τις εξορμήσεις και τις περιοδείες στα ξενοδοχεία, καλώντας τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο. Ηδη, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στον κλάδο έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες εξορμήσεις στα ξενοδοχεία της Αθήνας, μεταφέροντας την ανταπόκριση που συναντά το κάλεσμα του ΠΑΜΕ ανάμεσα στους ξενοδοχοϋπαλλήλους. Ενώ η χτεσινή Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το ΔΣ του Συνδέσμου να αποφασίσει για τις κινητοποιήσεις του κλάδου το επόμενο διάστημα, στη βάση των αιτημάτων που προβάλλει το ΠΑΜΕ.

Με κάλεσμά του προς όλα τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί τους συναδέλφους στα ΔΣ να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στο Συλλαλητήριο, τονίζοντας: «Η επίθεση που αντιμετωπίζουμε δεν είναι μπόρα που θα περάσει. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που έχει κριτήριο τα κέρδη και τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, την ενίσχυση της πλουτοκρατίας και την καταλήστευση των εργαζομένων».

Τη δικιά τους φωνή προσθέτουν καθημερινά και οι γυναίκες της ΟΓΕ, καθώς χτες η Ομάδα Γυναικών Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας εξέδωσε κάλεσμα συμμετοχής στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο.

Σήμερα και τις επόμενες μέρες, οι περιοδείες συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ συνεχίζονται στους παρακάτω - μεταξύ άλλων - χώρους δουλιάς:

Σήμερα Τετάρτη 26/10, στα καταστήματα της πλατείας Αιγάλεω και στον ΟΓΑ, καθώς και στους εργάτες Δήμου Μάντρας, στο ΙΚΑ Νέου Κόσμου, στις επιχειρήσεις «Γαβαλάς», «Μεδέκο» και στα υγραέρια «Πετρογκάζ». Την Πέμπτη 27/10, στα μαγαζιά της πλατείας Περιστερίου, Καλλιθέας και Ν. Σμύρνης, καθώς και στα «Ατλάντικ» Αιγαίου και Πανιωνίου, στη ΓΓ Ενέργειας και στον ΟΔΥ. Τη Δευτέρα 31/10 στην κεντρική υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ (Χ. Τρικούπη) και στον ΕΟΤ. Την Τρίτη 1/11 στη ΓΓ Εμπορίου.

Ολες τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται επίσης περιοδείες σε αρχαιολογικούς χώρους και Εφορείες Αρχαιοτήτων (Πλάκα, Μοναστηράκι, Θησείο), στα Τελωνεία Πειραιά και Κερατσινίου, στις Εφορίες των Αθηνών, στα Δικαστήρια και σε τομείς της Περιφέρειας Αττικής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνελεύσεις σε ελαιουργοσαπωνοποιεία(2014-10-01 00:00:00.0)
Αναβρασμός στον κάμπο της Θεσσαλίας(2005-10-25 00:00:00.0)
Οι νέοι εργαζόμενοι στη μάχη(2005-10-25 00:00:00.0)
Ανεβάζουν στροφές οι ταξικές δυνάμεις(2005-10-07 00:00:00.0)
Σήμερα όλοι στο λιμάνι(2005-10-06 00:00:00.0)
Με όλες τις δυνάμεις(2005-09-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ