Τετάρτη 26 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Πανελλαδική δράση στις 2 του Νοέμβρη

Κορυφαίος σταθμός του πλούσιου αγωνιστικού προγράμματος, η συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη

Στους δρόμους του αγώνα βγαίνουν ξανά στις 2 Νοέμβρη οι συνταξιούχοι όλης της χώρας
Στους δρόμους του αγώνα βγαίνουν ξανά στις 2 Νοέμβρη οι συνταξιούχοι όλης της χώρας
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που συνεχίζει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και για τη διεκδίκηση αιτημάτων, που απαντούν στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες, οργανώνουν στις 2 Νοέμβρη οι συνταξιούχοι όλης της χώρας, ύστερα από απόφαση των συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ. Ανάμεσα στα άλλα, οι συνταξιούχοι διεκδικούν την άμεση καταβολή επιδόματος θέρμανσης και την επιστροφή του ΛΑΦΚΑ μια κι έξω.

Η συγκέντρωση της Αθήνας ορίστηκε για τις 10 το πρωί, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά). Στη Θεσσαλονίκη, οι συνταξιούχοι της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας συγκεντρώνονται στις 10 π.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο και της Καβάλας, στις 10.30 π.μ. επίσης στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Αμεσα αναμένεται να ανακοινωθεί ο τόπος και ο χρόνος των αντίστοιχων συγκεντρώσεων και σε άλλες πόλεις.

Κορυφαίο σταθμό στο αγωνιστικό πρόγραμμα των συνταξιούχων το επόμενο διάστημα αποτελεί η συμμετοχή τους στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, ενώ στις 7 Νοέμβρη θα γίνει παναττική κινητοποίηση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου θα συζητείται το θέμα της καταβολής ή μη του οικογενειακού επιδόματος. Στις 23 Νοέμβρη θα οργανωθούν περιφερειακές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και στις 20 Δεκέμβρη συγκέντρωση ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό που ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωσή τους, οι συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες αναφέρουν ότι «η ακρίβεια οργιάζει, επίσημη και ανεπίσημη. Τα φάρμακα εξαφανίζονται και ακριβαίνουν». Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την πολιτική λιτότητας του ΠΑΣΟΚ, «εφαρμόζοντας τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του Αλμούνια, του ΟΟΣΑ και του ΔΝΤ, του Γκαργκάνα και μας δίνει αυξήσεις ελεημοσύνης, από 0,40 - 1 ευρώ τη μέρα». Την ίδια στιγμή, «αυξάνουν οι πάγιες δαπάνες» σε ΟΤΕ, ΔΕΗ, δημοτικά τέλη. Το πετρέλαιο έχει ακριβύνει κατά 30 - 40%. «Εφτασαν πολλοί συνταξιούχοι να αγοράζουν τα φάρμακα βερεσέ και άλλοι να ψάχνουν στα σκουπίδια των λαϊκών αγορών, για να βρουν κάτι από αυτά που πετούν οι λαϊκατζήδες».

Οι συνταξιουχικές Ομοσπονδίες, καταλήγοντας, επισημαίνουν ότι γι' αυτήν την κατάσταση «δεν πρέπει μόνο να διαμαρτυρόμαστε και να αγανακτούμε, επιβάλλεται την αγανάκτησή μας να την εκφράσουμε αγωνιστικά, να τη μετατρέψουμε σε δύναμη. Είναι αυτό που φοβούνται και τρέμουν, γι' αυτό προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξασφαλίσουν τη συναίνεση και την ανοχή μας. Εμείς πρέπει να τους χαλάσουμε τα σχέδια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ