Παρασκευή 21 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΗΜΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι εδώ και επτά μήνες

Απλήρωτοι παραμένουν για επτά ολόκληρους μήνες οι εργαζόμενοι στην Αναπτυξιακή Δήμων Πειραιά (ΑΝΔΗΠ) και γι' αυτό το λόγο από τις 14 Οκτώβρη έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους και τη διασφάλιση της εργασίας τους.

Η Δημοτική Επιχείρηση, στην οποία μέτοχοι είναι όλοι οι Δήμοι του Πειραιά, αντιμετωπίζει οξύτατα οικονομικά προβλήματα αλλά οι μέτοχοι, όπως δηλώνουν οι εργαζόμενοι, δεν έχουν καταλήξει σε ένα σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων. Αυτή τη στιγμή οι τιμολογημένες οφειλές των Δήμων - Μετόχων προς την ΑΝΔΗΠ είναι 160.384 ευρώ και οι οφειλές της ΑΝΔΗΠ προς τους εργαζόμενους είναι 164.195 ευρώ.

Ο μοναδικός δήμος - μέτοχος που έχει εξοφλήσει τις οφειλές του προς την εταιρία είναι ο Δήμος της Νίκαιας. Ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρίας, ο Δήμος Πειραιά οφείλει στην ΑΝΔΗΠ 48.303,36 ευρώ. Ο Δήμος Κορυδαλλού οφείλει 38.796,79 ευρώ, ο Δήμος Περάματος 35.659,29 ευρώ, ο Δήμος Δραπετσώνας 14.402,06 ευρώ και ο Δήμος Κερατσινίου 23.222,40 ευρώ.

Οι εργαζόμενοι στη διαδημοτική εταιρία παραβρέθηκαν στην προχτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Πειραιά και, αφού έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση, δήλωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους με κάθε μέσο, μαζί με τους εκατοντάδες εργαζόμενους που χάνουν την εργασία τους καθημερινά στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ