Παρασκευή 21 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι αποκαλύψεις του «Ρ»

Από την περασμένη Κυριακή 16 Οκτώβρη ο «Ρ» αποκάλυψε ότι:

  • Το έργο του Κηφισού που στοίχισε πάνω από 100 δισ. δραχμές είναι πολύ πιθανό να τιναχτεί στον αέρα. Κακοτεχνίες, αλλά και συνολική έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή, είναι ικανά να δημιουργήσουν νέες πλημμύρες στην ήδη πολύπαθη περιοχή.
  • Στη Δυτική Αττική, και πιο συγκεκριμένα στο Θριάσιο, το δίκτυο όμβριων είναι ανύπαρκτο, καθώς έργα δημιουργίας αποχετευτικού δικτύου έχουν ...μπλοκάρει λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης. Την ίδια στιγμή, μια σειρά από ρέματα που θα έπρεπε να διοχετεύουν το νερό στη θάλασσα, είναι μπαζωμένα με αποτέλεσμα τα προβλήματα να πολλαπλασιάζονται.
  • Στην Ανατολική Αττική δεν υπάρχει αντιπλημμυρική θωράκιση στο 90% της περιοχής, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο «Ρ» ο φιλοκυβερνητικός νομάρχης Λεωνίδας Κουρής. Οι διαδικασίες διευθέτησης και οριοθέτησης των ρεμάτων της περιοχής (όπως το Μέγα Ρέμα Ραφήνας) βρίσκονται ακόμη στις... μελέτες που δε θα ολοκληρωθούν ούτε πριν το τέλος του 2006. Το αντιπλημμυρικό σύστημα της Αττικής Οδού είναι «τυφλό» και του Αεροδρομίου ανύπαρκτο, με αποτέλεσμα να προκαλούν και τα δύο αυτά έργα πλημμύρες!
  • Στον Πειραιά και τον Κορυδαλλό τα μπαζωμένα ρέματα και η ελλειπής συντήρηση του δικτύου ομβρίων υδάτων αποτελούν τον συνηθισμένο κίνδυνο για τους κατοίκους που τρέμουν όταν πέφτουν οι πρώτες ψιχάλες.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ