Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Εσωτερικές διαδρομές» ζωγραφικής

Εκθεση έργων της Αργυρώς Διαμαντάκη, με τίτλο «Εσωτερικές διαδρομές», φιλοξενείται έως 22/10 στην αίθουσα τέχνης «Monohoro» (Αγ. Γεωργίου 24, Ν. Ψυχικό). Πρόκειται για την παρουσίαση της πρόσφατης ζωγραφικής της δημιουργίας, η οποία, όπως σημειώνει η Α. Διαμαντάκη στον κατάλογο: «Είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας επαναπροσδιορισμού των σχέσεών μου με το περιβάλλον, τόσο το προσωπικό, όσο και το ευρύτερο κοινωνικό. Ο τρόπος που ο καθένας βιώνει υπαρξιακά την καθημερινότητά του, σε συνεχή αντιπαράθεση με την πραγματικότητα, διαμορφώνει τελικά τη στάση του στο συγκεκριμένο τόπο και χρόνο κάθε φορά».

«Τις σκέψεις και τα βιώματα πάνω σε αυτές τις διαδικασίες της αναγέννησης και της αποσύνθεσης των ανθρώπινων σχέσεων», καταλήγει η Α. Διαμαντάκη, «προσπάθησα να τα εκφράσω εικαστικά μαζί με τις εσωτερικές τους διαδρομές, τις επιρροές τους από συναισθήματα, ιδέες και κοινωνικούς παράγοντες».

Η Α. Διαμαντάκη γεννήθηκε στην Υδρα το 1972. Το 1992 παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου και χρώματος στο εργαστήριο του Τάσου Ρήγα, ενώ το 1995 - 1996 φοίτησε στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ. Το 1996 πέρασε στην ΑΣΚΤ Αθήνας, όπου σπούδασε ζωγραφική στο Β` Εργαστήριο Ζωγραφικής με δάσκαλο τον Χρόνη Μπότσογλου έως το 2001 με υποτροφία του ΙΚΥ. Από το 1998 έως το 2001 παρακολούθησε ψηφιδωτό κοντά στους: Γ. Βαλαβανίδη, Δ. Αγγελίδου, ενώ το 1999 - 2000 φοίτησε με υποτροφία του ΙΚΥ στο Λονδίνο. Από την ΑΣΚΤ Αθήνας, αποφοίτησε με άριστα το 2001 και μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει δημιουργίες της σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ