Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η τελευταία φορά;

Για τις 27/10 έχει προγραμματιστεί η πρεμιέρα του έργου «Ροδάκινο κομπόστα» του Μιγκέλ Μιούρα, στο θέατρο «Ροές». Η εξαιρετική κωμωδία του Ισπανού θεατρικού συγγραφέα παρουσιάζεται με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννησή του, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη, σκηνικά - κοστούμια Κώστα Βελινόπουλου, μουσική Γιάννη Μακρίδη, φωτισμούς του Σάκη Μπιρμπίλη. Παίζουν: Ελένη Γερασιμίδου, Κοσμάς Ζαχάρωφ, Μαρία Κανελλοπούλου, Νίκος Κάπιος, Αλεξάνδρα Κουλούρη, Θανάσης Κουρλουμπάς, Πάνος Χατζηκουτσέλης.

Τι μπορεί να πάει στραβά, όταν μια ομάδα ερασιτεχνών ληστεύει ένα κοσμηματοπωλείο; Τίποτα. Γιατί κανείς δεν υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας. Κανείς δεν τους γνωρίζει για να τους καταδώσει. Γιατί, όμως, αν και αίσια η έκβαση της ληστείας τους, αντιμετωπίζουν τα πάντα και τους πάντες με τρομερή καχυποψία; Γιατί δεν μπορούν να φύγουν για τη Βενεζουέλα, όπως σχεδίαζαν; Στα μυστικά, στο άγχος, στους καυγάδες τους, προστίθενται μια περίεργη σπιτονοικοκυρά, που ανακατεύεται στα πάντα, μία καλόγρια - νοσοκόμα που τους ταράζει και ένας δούκας που δεν έπρεπε να εμφανιστεί.

Ο συνδυασμός όλων αυτών δυναμιτίζει τη ζωή τους. Και όταν τραγουδούν «Besa me, besa me mucho, σαν να ήταν απόψε η τελευταία φορά», αγνοούν αν θα είναι η τελευταία τους ληστεία ή η τελευταία φορά που βλέπουν τον κόσμο χωρίς κάγκελα!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ