Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σιδηρόδρομος και αρχαιότητες

Τμήμα των ευρημάτων που ανέδειξε η αρχαιολογική σκαπάνη
Τμήμα των ευρημάτων που ανέδειξε η αρχαιολογική σκαπάνη

Με αντίγραφα ευρημάτων από τις ανασκαφές που έγιναν για την κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας - Πελοποννήσου κοσμείται ο νέος σιδηροδρομικός σταθμός Κορίνθου.

Οι ανασκαφές στην περιοχή της Αρχαίας Κορίνθου άρχισαν το Δεκέμβρη του 2002 υπό την εποπτεία της ΛΖ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και χρηματοδοτήθηκαν από την ΕΡΓΟΣΕ. Ερευνήθηκαν εκτεταμένα νεκροταφεία που καλύπτουν αντιπροσωπευτικά όλους τους τύπους ταφικής αρχιτεκτονικής και ταφικών εθίμων από τους πρώιμους γεωμετρικούς χρόνους έως την ύστερη αρχαιότητα, τμήμα σκέλους των Μακρών Τειχών που συνέδεαν την αρχαία πόλη με το λιμάνι του Λεχαίου καθώς και τμήμα τεχνικού έργου ρωμαϊκών χρόνων.

Η έκθεση περιλαμβάνει μία ενότητα με πέντε προθήκες αντιγράφων αγγείων και φωτογραφίες των νεκροταφείων και μία ενότητα με φωτογραφίες των οικοδομικών καταλοίπων.

  • Με τον υφυπουργό Πολιτισμού της Αιγύπτου, Σερίφ Ελ Σουμπάσι, συναντήθηκε χτες ο υφυπουργός Πολιτισμού, Π. Τατούλης. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η δυνατότητα σύγκλισης άτυπης συνόδου των υπουργών Πολιτισμού της Μεσογείου, και της ίδρυσης Ελληνικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου στην Αλεξάνδρεια.

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org