Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Κερδισμένοι οι «μεγάλοι»

Ο Βιενγκλίνσκι πέτυχε το πολύτιμο γκολ της ΑΕΚ στο «Αλκαζάρ»

Eurokinissi

Ο Βιενγκλίνσκι πέτυχε το πολύτιμο γκολ της ΑΕΚ στο «Αλκαζάρ»
Οι τρεις ομάδες του τέως... ΠΟΚ (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟ) ήταν οι κερδισμένες στην 4η αγωνιστική. Η πρεμιέρα όμως για θέαμα, αξιόπιστο και «χορταστικό» (για τους φιλάθλους) ποδόσφαιρο, αναβλήθηκε, για τέταρτη συνεχόμενη φορά. Το επίπεδο των περισσοτέρων ομάδων παραμένει από μέτριο ως χαμηλότατο. Ετσι, η... λογική «το μη χείρον βέλτιστο», αποτελεί το μοναδικό στήριγμα κάποιου, για να ασχολείται με το πρωτάθλημα.

Ιωνικός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ηρακλής πέτυχαν τις πρώτες νίκες τους. Ολυμπιακός και Ξάνθη διατήρησαν τα κεκτημένα, ενώ η ΑΕΚ τα διεύρυνε. Εξακολουθούν να παραπαίουν Πανιώνιος και ΟΦΗ. Προσωρινή παύση ενασχόλησης με τα εγχώρια για έξι από τις διαγωνιζόμενες ΠΑΕ, που στρέφουν το ενδιαφέρον τους στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε αλλά και πάλι δεν έπεισε. Είναι χαρακτηριστική η επισήμανση του Σόλιντ στους παίχτες του «ξεκουραζόμαστε πριν και μετά τον αγώνα, ποτέ κατά τη διάρκεια»... Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν από μέτριοι ως κακοί. Αν μάλιστα ο Ακράτητος το πίστευε περισσότερο, ίσως να βίωναν δυσάρεστη έκπληξη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κωστούλας, έδιωξε δύο φορές την μπάλα, λίγο πριν περάσει τη γραμμή του τέρματος. Και μπορεί ο πρωτοπόρος να κέρδισε χάρη στην ποιότητα κάποιων μονάδων, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι αυτό θα αρκεί στη συνέχεια. Αρχής γενομένης από το «Μπερναμπέου», όπου αντιμετωπίζει τη Ρεάλ.

Από τη μετριότητα των υπολοίπων φαίνεται πως επηρεάστηκε η Ξάνθη. Ηταν η μοναδική ομάδα που έπαιζε μπάλα. Απέναντι στο Λεβαδειακό όμως παρουσιάστηκε το... φάντασμά της, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Είναι ενδεικτική η φράση του Μαντζουράκη: «Παίξαμε λες και ήμασταν έξω από το γήπεδο»... Στην επανάληψη πάντως σουλουπώθηκε και τελικά κατάφερε να κερδίσει τον αξιόμαχο αντίπαλό της και να διατηρηθεί δεύτερη. Πλέον οι ακρίτες ευελπιστούν να καταφέρουν τη μεγάλη ανατροπή με τη Μίντλεσμπρο.

«Μένουμε στη νίκη. Τίποτε περισσότερο δεν κρατάμε από το συγκεκριμένο παιχνίδι». Οι δύο φράσεις του Σάντος, αρκούν να περιγράψουν την ΑΕΚ στο Αλκαζάρ. Μπορεί να κέρδισε την ανώτερη Λάρισα, αλλά αυτό έγινε μάλλον γιατί οι γηπεδούχοι δεν είχαν ωριμότητα και ουσία την κρίσιμη στιγμή. Αλλιώς, με ένα περίπου δεκαπεντάλεπτο υποφερτή απόδοση και τον υπόλοιπο χρόνο μαζική άμυνα και ροκάνισμα του χρόνου, οι «κιτρινόμαυροι» κανονικά δε δικαιούνταν πολλά. Αν δε βελτιωθούν κατακόρυφα, πολύ δύσκολα θα κάμψουν την αντίσταση της Ζενίτ.

Γκολ και βαθμός για τον Παναθηναϊκό, που πέτυχε την πρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι ξέφυγε από τη μετριότητα. Αν αναλογιστεί μάλιστα κανείς ότι απέναντί του είχε τον Πανιώνιο, μάλλον πρέπει να είναι σκεπτικός. Οι φιλοξενούμενοι για μια ακόμα φορά απογοήτευσαν. Το «είμαστε άξιοι της μοίρας μας» του Παντέλη (εκτελεί χρέη προπονητή, προσωρινά) είναι χαρακτηριστικό. Οι τριφυλλοφόροι με ανάλογη εμφάνιση, δε θα πρέπει να έχουν αρκετές απαιτήσεις, απέναντι στη Βέντερ.

Πρεμιέρα νίκης και βελτιωμένη απόδοση (συγκριτικά με προηγούμενα παιχνίδια) για τον ΠΑΟΚ. Κατέβαλλε εύκολα το Αιγάλεω και άρχισε νωρίς να σκέφτεται τον επαναληπτικό στην Ουκρανία (UEFA). Στον Ηρακλή χάρηκαν την πρώτη νίκη τους, ενώ αντίθετα στον ΟΦΗ «άρχισαν τα όργανα»... Μερίδα οπαδών τα έβαλε με τη διοίκηση, (επαν)εκτοξεύοντας κατηγορίες και για υποτέλειά της στην ιδιοκτήτρια οικογένεια του ΠΑΟ. Αν και η αρμόδια Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν έχει διαπιστώσει (;) την ύπαρξη τέτοιας σχέσης.

  • Αργά χθες το βράδυ ο Ατρόμητος κέρδισε στην Καλαμαριά τον Απόλλωνα με 2-1

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ