Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ
«Στόχος η νίκη»

Αλλά... «καλή και η ισοπαλία», τονίζει ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι

Νίκη θέλει σήμερα ο Μαλεζάνι. Δεν τον... χαλάει όμως και η ισοπαλία

Eurokinissi

Νίκη θέλει σήμερα ο Μαλεζάνι. Δεν τον... χαλάει όμως και η ισοπαλία
Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ, η σημερινή αναμέτρηση με τη Βέρντερ Βρέμης στο ΟΑΚΑ (21.45, ΝΕΤ) φαντάζει μονόδρομος, σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός θέλει να συνεχίσει την ευρωπαϊκή περιπέτειά του πέρα από τους ομίλους. Ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι - στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα - εμφανίστηκε αισιόδοξος, πρωτίστως για την εικόνα που θα παρουσιάσει η ομάδα του και εν συνεχεία για το αποτέλεσμα, τονίζοντας εμφανώς πως πρώτος στόχος του Παναθηναϊκού τη φετινή περίοδο είναι η κατάκτηση του ελληνικού Πρωταθλήματος.

«Πρώτα από όλα μας ενδιαφέρει το Πρωτάθλημα. Επειτα ακολουθεί το Τσάμπιονς Λιγκ και εν συνεχεία το Κύπελλο. Η σειρά είναι απόλυτα λογική, αφού το ελληνικό Πρωτάθλημα είναι πολύ πιο εύκολο από το Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν ενδιαφερόμαστε για τη νίκη, σε οποιαδήποτε διοργάνωση και αν μετέχουμε» σχολίασε ο Ιταλός τεχνικός.

Αναφορικά με το ματς θεωρεί πως «το συγκεκριμένο παιχνίδι θα είναι δυσκολότερο του αντίστοιχου με τη Βίσλα. Η Βέρντερ μετέχει σε ένα εγνωσμένης αξίας πρωτάθλημα, ενώ έχει πολλούς διεθνείς παίκτες, που αποδεικνύουν την ποιότητά της. Ενας από αυτούς είναι ο Μικού, ο οποίος με τη φαντασία στο παιχνίδι του δημιουργεί εξαιρετικά πράγματα μέσα στο γήπεδο. Είμαι πάντως βέβαιος πως θα παίξουμε καλύτερα από όσο στα προηγούμενα παιχνίδια».

Σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός δεν κερδίσει, τότε οι πιθανότητες να εξασφαλίσει τουλάχιστον τη δεύτερη θέση λιγοστεύουν πάρα πολύ. Ο εκ Βερόνας τεχνικός, ωστόσο, δε δείχνει να συμμερίζεται την παραπάνω άποψη. «Και με ισοπαλία θα έχουμε ελπίδες πρόκρισης. Ωστόσο εμάς πρώτος στόχος είναι η νίκη, αν και οι πιθανότητες είναι 50-50. Θα είναι άλλωστε ένα καλό τεστ για την ομάδα, προκειμένου να διαπιστώσουμε πού βρισκόμαστε. Το σίγουρο είναι πάντως πως θα είμαστε καλύτεροι σε σχέση με το παιχνίδι στο Ούντινε».

  • Στην αντίπερα όχθη σοβαρός και μετρημένος παρουσιάστηκε ο τεχνικός της Βέρντερ, Τόμας Σάαφ. Ο Γερμανός τεχνικός χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό σοβαρή ομάδα, ενώ τόνισε ότι η νίκη του επί του Πανιωνίου το Σάββατο θα του τονώσει το ηθικό. Χαρακτηριστικά είπε: «Η νίκη του Σαββάτου θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Εμείς, από την πλευρά μας, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Δεν πρέπει να μας απασχολήσουν τα προηγούμενα αποτελέσματα των αντιπάλων μας. Οφείλουμε να είμαστε σοβαροί και αυτό θα κάνουμε. Το ματς δε θα κριθεί στη σύγκριση των Μικού και Γκονζάλες. Υπάρχουν και άλλοι παίκτες που μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο. Ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία, αλλά και εμείς έχουμε καλούς παίκτες και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε την μπάλα μας».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ