Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΚΕ
Να μην κρύψει τα προβλήματα η επιτυχία

Συγχαρητήρια ανακοίνωση προς τους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο της Εθνικής ομάδας εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

«Η επιτυχία δεν πρέπει να κρύψει την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο μπάσκετ και γενικότερα στο χώρο του αθλητισμού σε βάρος του αθλητισμού ως κοινωνικού αγαθού και λαϊκού δικαιώματος και υπέρ της εμπορευματοποίησης, της πολύμορφης επιχειρηματικής και κρατικής εκμετάλλευσης».

Αυτό επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης ανδρών από την Εθνική Ελλάδας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες και στο προπονητικό επιτελείο της ελληνικής ομάδας μπάσκετ για την αναμφισβήτητη επιτυχία της, την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η επιτυχία όμως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να κρύψει την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο μπάσκετ και γενικότερα στο χώρο του αθλητισμού σε βάρος του αθλητισμού ως κοινωνικού αγαθού και λαϊκού δικαιώματος και υπέρ της εμπορευματοποίησης, της πολύμορφης επιχειρηματικής και κρατικής εκμετάλλευσης».

«Οι αθλητές, οι φίλαθλοι, η νεολαία και οι εργαζόμενοι οφείλουν και μπορούν να βγάλουν σήμερα χρήσιμα συμπεράσματα για το πώς αξιοποιήθηκε η αντίστοιχη επιτυχία πριν από 18 χρόνια από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και για το ποιος κέρδισε από την ολοκληρωτική παράδοση του μπάσκετ στους επιχειρηματίες. Το ΚΚΕ τούς καλεί να αναπτύξουν μαζική αγωνιστική δράση μέσα και έξω από τους αθλητικούς χώρους για τα δικαιώματά τους στον αθλητισμό και στη ζωή», αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ