Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ
«Παίρνουν πίσω» καταθέσεις

«Αναζωπυρώνεται» η υπόθεση με το παραδικαστικό κύκλωμα και προσλαμβάνει νέες διαστάσεις το θέμα με τους επίορκους δικαστές, καθώς υπάρχουν πλέον αναιρέσεις καταθέσεων, γεγονός που προβληματίζει τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Ο Αχιλ. Ζήσης, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) ζήτησε χτες την αναβολή της κατάθεσής του μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβρη. Ο Αχιλ. Ζήσης είχε κληθεί από τον Γ. Σανιδά, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για παράβαση καθήκοντος υπέρ του επιχειρηματία Κ. Αβραμίδη. Τελικά, ο πρόεδρος της ΕΔΕ ζήτησε προθεσμία, επικαλούμενος λόγους υγείας, αλλά και για να ενημερωθεί για τα νέα στοιχεία που προσκόμισε ο επιχειρηματίας Κ. Αβραμίδης.

Τα στοιχεία αφορούν κατάθεση του Γ. Ξανθάκου, ο οποίος αρχικά είχε καταγγείλει ότι με χρήματα του Κ. Αβραμίδη επισκευάστηκε η εξοχική κατοικία του Αχιλ. Ζήση στο Ηράκλειο της Κρήτης. Τώρα ο Γ. Ξανθάκος φέρεται να αναιρεί όλες τις προηγούμενες καταγγελίες και να υποστηρίζει ότι ενήργησε με αυτό τον τρόπο, μετά από παραινέσεις ενός χρηματιστή, αντίδικου του Κ. Αβραμίδη, καθώς επίσης δύο δικηγόρων του και δύο δημοσιογράφων, με αντάλλαγμα να προσληφθεί σε εταιρία του χρηματιστή και να του εξαγοραστούν οι ποινές. Στο μεταξύ ο Γ. Σανιδάς έχει καλέσει για σήμερα να καταθέσει εκ νέου ο Γ. Ξανθάκος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ