Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΘΙΝΑΛΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Οι κερδοσκόποι τρομοκρατούν

Τραυμάτισαν κάτοικο που πρωτοστάτησε στο σταμάτημα εργασιών ξενοδοχείου σε υδροβιότοπο

Η αναστολή της εκτέλεσης των εργασιών για την ανέγερση μεγάλου ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην περιοχή Αλμυρού του Δήμου Θιναλίων της Κέρκυρας, μετά από παρέμβαση των κατοίκων της περιοχής για τη διατήρηση ενός σπάνιου υδροβιότοπου, «προκάλεσε», απ' ό,τι φαίνεται, τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, τα οποία εξυπηρετεί η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ετσι, προκλητική και άνανδρη επίθεση δέχτηκε ο Σ. Σαλβάνος, κάτοικος του Δήμου Θιναλίων, από τραμπούκους που τον χτύπησαν άσχημα με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο. Η τραμπούκικη ενέργεια έχει προφανώς στόχο να τρομοκρατήσει τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι με τις αντιδράσεις τους «εξέθεσαν» τη νομαρχία και τις αρμόδιες υπηρεσίες της καθώς έως τις 13 του Ιούλη τηρούσαν «σιγήν ιχθύος» για τις παραπάνω εργασίες που εκτελούνταν ήδη στην περιοχή. Κατόπιν εορτής, βέβαια, και για τα προσχήματα απέναντι στην κατακραυγή των κατοίκων, η νομαρχία έκανε αυτοψία στο χώρο των εργασιών, απ' την οποία προέκυψε ότι δεν υπάρχει οικοδομική άδεια και πρέπει να σταματήσουν οι εργασίες.

Οι περιβαλλοντικές μελέτες που συνοδεύουν κάθε κατασκευαστικό έργο κατατίθενται στη νομαρχία προς συζήτηση, πιθανή τροποποίηση και έγκριση σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν για το ότι δεν τέθηκε η περιβαλλοντική μελέτη από την πλειοψηφούσα παράταξη στο Νομαρχιακό Συμβούλιο (ΠΑΣΟΚ) έως τη χρονική προθεσμία που προβλέπεται, με αποτέλεσμα αυτό να θεωρείται ότι γνωμοδοτεί θετικά. Επιχειρώντας να ρίξει στάχτη στα μάτια των κατοίκων συνεδρίασε πολύ αργότερα και ενώ οι εργασίες μπαζώματος είχαν σχεδόν ένα μήνα που είχαν ξεκινήσει.

Επίσης, η πλειοψηφούσα παράταξη του Δήμου Θιναλίων (ΣΥΝ, υποστηριζόμενη από ΝΔ) πριν ακόμη κατατεθεί η περιβαλλοντική μελέτη έδωσε βεβαίωση υδροδότησης μέσα από τη δημοτική επιχείρηση ύδρευσης στις αρχές του Γενάρη του 2005, ανοίγοντας το δρόμο για την ανέγερση του ξενοδοχείου στον υδροβιότοπο. Στη συνέχεια, βέβαια, «συμπαρατάχτηκε» με τους κατοίκους.

Οι εργασίες τελικά ανεστάλησαν μετά από την επέμβαση του εισαγγελέα στις 2 του Αυγούστου 2005.

Καταγγελία της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει την άνανδρη και τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε ο κάτοικος της περιοχής και σημειώνει: «Τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, που θέλουν να ρημάξουν συγκεκριμένο μέρος της περιοχής η οποία προστατεύεται από την Natura, είναι αυτά που έδωσαν το πράσινο φως στους τραμπούκους να προχωρήσουν σε αυτήν την απάνθρωπη ενέργεια βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τη ζωή του συμπατριώτη μας».

Την κύρια ευθύνη την έχουν οι κυβερνήσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ που με την πολιτική τους έχουν παραδώσει τη γη και το περιβάλλον στα χέρια κερδοσκόπων καπιταλιστών, σημειώνει η ΝΕ, και καλεί τον κερκυραϊκό λαό να παλέψει ενάντια στην πολιτική τους που παραχωρεί τη γη σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, καταστρέφει το περιβάλλον και γίνεται επικίνδυνη ακόμη και για την ανθρώπινη ζωή.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στους κατοίκους της Κέρκυρας η υπεράσπιση των τραμπούκων από τον Σ. Νικόπουλο, συντονιστή του περιφερειακού οργάνου του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ