Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΕ
Να ξεκαθαρίσουν οι ευθύνες των μηχανικών

Το ξεκαθάρισμα των ευθυνών των μηχανικών κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους ζητά το ΤΕΕ με επιστολή του προέδρου του Γ. Αλαβάνου προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά.

Συγκεκριμένα, το ΤΕΕ ζητά να συσταθεί κοινή Επιτροπή από εκπροσώπους του ΥΠΕΧΩΔΕ, του υπουργείου Δικαιοσύνης, του ΤΕΕ και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, που θα οριστικοποιήσει τις τροποποιήσεις του θεσμικού πλαισίου που είναι επιβεβλημένες για τον προσδιορισμό ρόλων, κανόνων, ευθυνών και ποινών που διέπουν το επάγγελμα του μηχανικού.

Η επιστολή εστάλη με αφορμή την κατάργηση των άρθρων 1,2,3,4 και της παραγράφου 1 του άρθρου 23 του νόμου 3212/2003, που αφορούν τον τρόπο έκδοσης των οικοδομικών αδειών, με τροπολογία που κατέθεσε πρόσφατα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, χωρίς ωστόσο να καταργηθεί και η παράγραφος 4 του άρθρου 5 του ίδιου νόμου, με την οποία προβλέπονται οι ποινές που απορρέουν από τις καταργούμενες διατάξεις.

Το ΤΕΕ ζητά να καταργηθεί και η παράγραφος αυτή και, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πολυνομία που υπάρχει στο θέμα αυτό, προτείνει τη σύσταση της Επιτροπής, ώστε να ξεκαθαριστούν οι ευθύνες που απορρέουν από την άσκηση του επαγγέλματος του μηχανικού.

Τέλος, το ΤΕΕ σε σχετική του ανακοίνωση επισημαίνει τη συμφωνία του για τις καταργούμενες διατάξεις και ότι σε σχέση με τον τρόπο έκδοσης των οικοδομικών αδειών έχει επεξεργαστεί ένα πλέγμα νέων διατάξεων, τις οποίες και συζητά με το υπουργείο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ