Παρασκευή 19 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Ερώτηση του ΚΚΕ για τα προβλήματα σχολικής στέγης

Τα προβλήματα στην Α΄βάθμια Εκπαίδευση κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2005-2006 στο Νομό Ηρακλείου αφορά η Ερώτηση που κατέθεσαν χτες στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης και Γιάννης Πατσιλινάκος, προς την υπουργό Παιδείας Μ. Γιαννάκου.

«Ενα μήνα περίπου πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και στο Ηράκλειο είναι ήδη ορατά τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, που αποτελεί τη συνέχεια της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ», επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Και αναφέρουν: «1. Η πενιχρή χρηματοδότηση των 1.600.000 ευρώ από την ανακατανομή του 2005 που ήρθαν στο Νομό Ηρακλείου από το Υπουργείο Παιδείας με απόφαση του ΟΣΚ, δε φτάνουν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες. Για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες σχολικής στέγης, απαιτείται το ποσό των 8 εκατομμυρίων ευρώ. Υπολογίζοντας τις πραγματικές ανάγκες για νέα έργα σχολικής στέγης και όχι μόνο, απαιτούνται πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ.

2. Το ΥΠΕΠΘ δεν έχει ακόμα ανακοινώσει τις νέες οργανικές θέσεις στα σχολεία Α΄βάθμιας εκπαίδευσης του νομού, με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών, γεγονός που μεταφράζεται σε χαμένες διδακτικές ώρες το Σεπτέμβρη. Οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ δεν έχουν γίνει ακόμα. Αγνωστο παραμένει το πότε θα γίνουν οι διορισμοί των εκπαιδευτικών, που φέτος θα είναι μειωμένοι κατά 50% σε σχέση με άλλες χρονιές. Τα κενά υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τα 250, από τα οποία 40 αφορούν σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων (γυμναστές, καθηγητές Αγγλικών κλπ.)».

«Οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί παραμένουν απλήρωτοι, αν και έχουν απολυθεί εδώ και μήνες. Πολλοί από αυτούς δεν έχουν πληρωθεί καθόλου από την πρόσληψή τους και άλλοι είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Μάρτη», καταλήγει η Ερώτηση.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν την υπουργό Παιδείας:

  • Πρόκειται να δοθούν τα 8 εκατομμύρια ευρώ για την κάλυψη των άμεσων εκκρεμοτήτων; Αν ναι, πότε; Αν όχι, γιατί και πώς θα καλυφθούν οι παραπάνω εκκρεμότητες;
  • Θα χρηματοδοτήσει το ΥΠΕΠΘ τη δημοπράτηση νέων έργων σχολικής στέγης που η αξία τους ξεπερνά τα 40 εκατομμύρια ευρώ; Αν ναι, πότε; Αν όχι, γιατί και πώς σκοπεύει να τα αντιμετωπίσει;
  • Γιατί δεν έχουν ανακοινωθεί οι νέες οργανικές θέσεις στα σχολεία Α΄βάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ;
  • Θα προχωρήσει στους διορισμούς των νέων μονίμων εκπαιδευτικών που να καλύπτουν πλήρως όλες τις ανάγκες; Αν ναι, πότε; Αν όχι, γιατί;
  • Πότε θα πληρωθούν οι ωρομίσθιοι;

Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ