Παρασκευή 5 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Δεύτερο «πραξικόπημα» μέσα σε μία βδομάδα από τον Αμερικανό Πρόεδρο. Παρέκαμψε για μία μία φορά τη Γερουσία, όπως στην περίπτωση του διορισμού του Μπόλτον ως πρέσβη στον ΟΗΕ και διόρισε τον Πίτερ Φλόρι αναπληρωτή υπουργό Αμυνας. Και σε αυτή την περίπτωση η υποψηφιότητά του είχε «παγώσει» στην αρμόδια επιτροπής της Γερουσίας.

ΑΓΚΥΡΑ. Αστυνομικοί, στρατιώτες και στρατοχωροφύλακες εισέβαλαν την 31η Ιουλίου στη φυλακή υψίστης ασφαλείας (Τύπου F) στην Τεκιρντάγ (Ραιδεστό), σε μια επιχείρηση βίαιης μεταφοράς των πολιτικών κρατουμένων σε άλλες, «καταλληλότερες σωφρονιστικές εγκαταστάσεις», έγινε γνωστό χτες. Αρκετοί κρατούμενοι βασανίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες. Δημοκρατικοί φορείς και συγγενείς των κρατουμένων εξέδωσαν ανακοινώσεις καταγγελίας για τη βίαιη επιχείρηση.

ΜΟΣΧΑ. Τουλάχιστον 11 άνθρωποι --περιλαμβανομένων έξι Γερμανών -- σκοτώθηκαν και είκοσι τραυματίστηκαν κατά τη μετωπική σύγκρουση λεωφορείου που τους μετέφερε με φορτηγό χτες στη δυτική Σιβηρία, σύμφωνα με τη ρωσική αστυνομία.

ΠΕΚΙΝΟ. Οι πολιτικές πιέσεις για τη μη παραχώρηση της αμερικανικής πετρελαϊκής εταιρίας Unocal στην κινεζική CNOOC «δηλητηριάζουν το κλίμα» στις οικονομικές σχέσεις Κίνας - ΗΠΑ, έγραψε στο χτεσινό της φύλλο η εφημερίδα China Daily. Το κινεζικό ΥπΕξ δε σχολίασε το θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ