Κυριακή 19 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Καλός ο Κασπάροβ αλλά... το σκάκι συνεχίζεται
  • Συνεχίζεται το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών, (Μολδαβία)
  • Ξεκινάει αύριο των Αντρών (Βαρσοβία)

Αλεξάνδρα Στείρη (αριστερά) Ευανθία Μάκκα σε επίσημο αγώνα. Η πρώτη, αγωνίζεται με την Εθνική Ελλάδας Γυναικών στη Μολδαβία
Αλεξάνδρα Στείρη (αριστερά) Ευανθία Μάκκα σε επίσημο αγώνα. Η πρώτη, αγωνίζεται με την Εθνική Ελλάδας Γυναικών στη Μολδαβία
Σε πρόσφατη συνέντευξη του προέδρου της ΕΣΟ Γιώργου Μακρόπουλου στο ρωσικό περιοδικό «Σπορ Εξπρές», υπογραμμίζεται η εμπιστοσύνη του Ελληνα πρωταθλητή προς το πρόσωπο του Καλμούχου, προέδρου της FIDE Κιρσάν Ιλιουμτζίνοφ και η σιγουριά του για την επανεκλογή στις αναμενόμενες εκλογές του 2006, που θα γίνουν στο Τορίνο της Ιταλίας, παράλληλα με τη διεξαγωγή της 37ης Σκακιστικής Ολυμπιάδας.

Σε ερώτηση για το αν το παγκόσμιο σκάκι χάσει τη δημοτικότητά του με ανάλογη μείωση του ενδιαφέροντος των χορηγών και άλλων φορέων, με την απουσία του Γκάρι Κασπάροβ, ο πρόεδρος της ΕΣΟ απάντησε ότι, πράγματι το σκάκι έχει χάσει τον μεγάλο ήρωά του και μάλιστα σε μια περίοδο που είχε ακόμη πολύ μέλλον για επιτυχίες, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να τον καταλάβουμε.

Τέλος, στο ερώτημα αν ο σκακιστής που θα αναδειχτεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην Αργεντινή, θα δικαιούται αυτόν τον τίτλο, ο κ. Μακρόπουλος απάντησε ότι αυτό θα είναι γεγονός αναμφισβήτητο πλέον, παρά τις απουσίες των Κασπάροβ και Κράμνικ.

  • Την Πέμπτη 23 Ιούνη ολοκληρώνεται το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Μολδαβία με τη συμμετοχή 160 σκακιστών, μεταξύ αυτών και των Ελληνίδων: Ελενας Ντέμπο (2402), Μαρίνα Μακροπούλου (2285), Ιουλίας Μάκκα (2250), Αικατερίνης Φαχιρίδου (2247) και Αλεξάνδρας Στείρη (2181). Το αντίστοιχο Πανευρωπαϊκό Αντρών ξεκίνησε χτες στην Πολωνία (Βαρσοβία) με φαβορί τον περσινό πρωταθλητή Ευρώπης, τον Ουκρανό Βασίλι Ιβαντσούκ!

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ