Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 19 Ιούνη 2005 - αριθ. φύλλου: 9206

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Αρης Βελουχιώτης

Σήμερα 19 Ιούνη συμπληρώνονται εξήντα χρόνια από την ημέρα που, η εφημερίδα του Πολιτικού Συνασπισμού Κομμάτων του ΕΑΜ «Ελεύθερη Ελλάδα» ανήγγειλε στο βασικό θέμα της πρώτης σελίδας την επιβεβαίωση μιας συγκλονιστικής είδησης για όλο το ΕΑΜικό κίνημα του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα 1941 - 1944, ιδιαίτερα δε για τους αγωνιστές του ΕΛΑΣ. Η είδηση, που κυκλοφορούσε ως φήμη από τις προηγούμενες ημέρες αφορούσε το θάνατο (16 Ιούνη 1945) του Θανάση Κλάρα, του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, που πλέον περνούσε στην Ιστορία με το αντιστασιακό του όνομα ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ.


ΣΕΛ.  11   -   14


Ο «συναγωνιστής Κουκλοθέατρος»

Ο «συναγωνιστής Κουκλοθέατρος» (Νίκος Ακίλογλου) σκορπούσε με τις κούκλες του το γέλιο σε μια δύσκολη εποχή - κι όχι μόνο το γέλιο, αλλά μετέδιδε και το αντιστασιακό πνεύμα στη νέα γενιά!


ΣΕΛ.  4   -   5
Τοξίνη κατά του πόνου

Εδώ και πολλά χρόνια οι επιστήμονες μιλούν για πρωτοπόρα φάρμακα που θα προκύψουν από τη μελέτη των θαλάσσιων οργανισμών.


ΣΕΛ.  7
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Στρίβειν διά... » της «ανταγωνιστικότητας»

Ο «ανταγωνισμός» του δικομματισμού για το ποιος είναι ο καλύτερος «μάνατζερ» του Πολιτισμού αναδεικνύεται και από την «αντιπολιτευτική» ρητορεία του ΠΑΣΟΚ


ΣΕΛ.  3
ΔΙΗΓΗΜΑ
Ο μικρός Μάκης και τα ουρλιάσματα της συμμορίας του Πλούμαρχου

«Η έφεση και το ενδιαφέρον του να μαθαίνει για το καθετί αξιοπρόσεχτο πράγμα εντυπωσίαζαν. Εμαθε απ' τα μεγαλύτερα αδέρφια του να φκιάχνει περίτεχνες και καλοζυγισμένες ντάμες (χαρταετούς)»... Ενα διήγημα του Μενέλαου Γουβέτα


ΣΕΛ.  8

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ