Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 18 Ιούνη 2005 - αριθ. φύλλου: 9205

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
«Διέξοδος» στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης
  • Ομόφωνα και με συνοπτικές διαδικασίες οι «25» αποφάσισαν τη συνέχιση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, περιφρονώντας επιδεικτικά τη βούληση των λαών, ενώ συνεχίζονταν αμείωτες, έως αργά χτες το βράδυ, οι συγκρούσεις για το τι θα «εισπράξει» κάθε πλουτοκρατία από την «πίτα»
  • Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  6   -   7

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ασφαλιστικών κι εργασιακών δικαιωμάτων

Να πάρουν την υπόθεση της πανελλαδικής απεργίας της 24ης Ιούνη στα χέρια τους καλεί τους εργαζόμενους το ΠΑΜΕ

Με μια προσθήκη - τροπολογία - και μάλιστα σε σχέδιο νόμου για την Κεφαλαιαγορά - που κατατέθηκε χτες στη Βουλή, η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει ταφόπλακα στα ασφαλιστικά δικαιώματα των τραπεζοϋπαλλήλων, φορτώνοντας, ταυτόχρονα, στο ΙΚΑ τις υποχρεώσεις των τραπεζιτών. Με άλλη προσθήκη στο ίδιο σχέδιο νόμου, η κυβέρνηση νομιμοποιεί την επαίσχυντη συμφωνία - πιλότο στον ΟΤΕ, για την απόλυση 6.000 εργαζομένων, την πλήρη ανατροπή των εργασιακών, ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, καθώς και την επιβολή εργασιακού μεσαίωνα για την επόμενη γενιά εργαζομένων στον Οργανισμό, με την κατάργηση των όποιων μέτρων προστασίας της σταθερής εργασίας και τη γενίκευση των ελαστικών μορφών.

Απέναντι στην εντεινόμενη αντεργατική επιθετικότητα, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της πανελλαδικής απεργίας στις 24 Ιούνη. Να γυρίσουν την πλάτη στη συμβιβασμένη συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ και το πλαίσιο της συναίνεσης που προβάλλει. Να αξιοποιήσουν την απεργία για να πάρει ταξική και συνολική απάντηση η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.


ΣΕΛ.  12   -   13

ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑΣ
Το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» επιλέγει η κυβέρνηση

«Απαράδεκτη και αντεργατική» χαρακτηρίζει, σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ την απόφαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, σύμφωνα με την οποία απειλούνται οι κάτοικοι του Θριάσιου πως «οποιοσδήποτε δημιουργήσει οποιοδήποτε πρόβλημα στη λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στα Ανω Λιόσια» θα συλλαμβάνεται και θα παραπέμπεται στο Αυτόφωρο!

«Ανεξάρτητα από την αδιαφορία επίλυσης του προβλήματος από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, η ευθύνη αυτή τη στιγμή βαρύνει πρώτα απ' όλα την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία επιλέγει την καταστολή αντί της λύσης του προβλήματος», καταγγέλλει το ΚΚΕ (φωτό από πρόσφατη κινητοποίηση των κατοίκων)


ΣΕΛ.  3


ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΘΗΝΑΣ
Ετοιμάζεται νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησή τους

Η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, το οποίο, μεταξύ άλλων, θα εκχωρεί συγκοινωνιακό έργο στους δήμους και μέσω αυτών σε ιδιώτες


ΣΕΛ.  21
ΙΡΑΝ
Μαζική προσέλευση στις κάλπες

Μαζικά προσήλθαν χτες στις κάλπες οι Ιρανοί, κυρίως νέοι και γυναίκες, αντίθετα με πολλές προβλέψεις, πράγμα που φαίνεται ότι ευνοεί τον «μεταρρυθμιστή» υποψήφιο Μουστάφα Μόιν


ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ