Τετάρτη 8 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Το ΚΚΡΟ για τις εξελίξεις

Συνέντευξη εφ' όλης της «ύλης» παραχώρησε στην εφημερίδα «Γκαζέτα» ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, Πρόεδρος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ).

Ο Πρόεδρος του ΚΚΡΟ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις τελευταίες εδαφικές απαιτήσεις σε βάρος της Ρωσίας, που διαμορφώνουν ορισμένα γειτονικά κράτη, όπως η Λετονία και η Φινλανδία και πρόσθεσε πως «η Ουκρανία τρέχει προς το ΝΑΤΟ και τον ΠΟΕ. Στη Γεωργία ο Πρόεδρος Σαακασβίλι, αυτός ο Γεωργιανός Ζιρινόφσκι, έχει χάσει κάθε αίσθηση της ντροπής. Φλέγεται η Κεντρική Ασία. Και την ίδια ώρα η ρωσική πλευρά κάνει ό,τι μπορεί για να διώξει τον μοναδικό σύμμαχό μας, τη Λευκορωσία».

Κατά τη γνώμη του Γκ. Ζιουγκάνοφ, ο Πρόεδρος της Ρωσίας δεν ενημερώνεται σωστά για τις εξελίξεις: «Τον ενημερώνουν άσχημα. Κι αυτό είναι επικίνδυνο». Ο Πρόεδρος του ΚΚΡΟ σημείωσε πως κατά την πρόσφατη συνάντηση των προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων με τον Πούτιν, ο ίδιος έκανε προσπάθεια να τον ενημερώσει για το τι συμβαίνει στη χώρα και μάλιστα του επέδωσε επιστολή 20 αριστερών και πατριωτικών οργανώσεων της Ρωσίας, με την οποία ζητάται από τον πρόεδρο να απελευθερωθούν οι δεκάδες νεολαίοι, (κυρίως του Εθνικό-μπολσεβίκικου κόμματος), που σήμερα βρίσκονται για πολιτικούς λόγους στις ρωσικές φυλακές, επειδή συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Ζήτησε επίσης να δοθούν 500 δισεκατομμύρια ρούβλια, από το λεγόμενο «αποθεματικό ταμείο» της κυβέρνησης, για να καλυτερεύσει άμεσα το επίπεδο διαβίωσης των Ρώσων.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη μείωση των μελών του ΚΚΡΟ σε 180 χιλιάδες μέλη, ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, σημείωσε ότι αυτή η μείωση των μελών δεν έχει να κάνει με την πολιτική επιρροή του ΚΚΡΟ που αυξάνεται, αλλά με τον νέο νόμο για τα πολιτικά κόμματα, που απαγορεύει την κομματική ένταξη στους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ επιπρόσθετες δυσκολίες μπορούν να αντιμετωπίσουν και όσοι δραστηριοποιούνται στον επιχειρηματικό τομέα. Αυτοί οι άνθρωποι παραμένουν με το ΚΚΡΟ, αλλά από άλλες θέσεις, είπε ο Ζιουγκάνοφ. Κι όπως διαβεβαίωσε «το ΚΚΡΟ ήταν και παραμένει η μεγαλύτερη και πιο δυναμική οργάνωση στη χώρα».


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org