Τετάρτη 8 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
Προκλήσεις Μπους για Κούβα

ΦΟΡΤ ΛΟΝΤΕΡΝΤΕΪΛ.-

«Μια μέρα το κύμα της ελευθερίας θα φτάσει στις ακτές της Κούβας», δήλωσε ο Τζορτζ Μπους, στην ομιλία του, στην 36η ετήσια Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, που λαμβάνει χώρα στο Φορτ Λόντερντεϊλ, της πολιτείας της Φλόριντα. Δηλώσεις, φυσικά, που δεν μπορούν να ξαφνιάσουν κανέναν, αφού είναι γνωστά σε όλους τα σχέδια της Ουάσιγκτον για ανατροπή της Κουβανικής Επανάστασης. Σχέδια, που έχουν εκπονηθεί και τεθεί σε εφαρμογή τα τελευταία τρία χρόνια.

Μόνο, που, φυσικά, η Ουάσιγκτον λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή τον ίδιο τον κουβανικό λαό... Αλλά αυτό δε δείχνει να πτοεί τον Πρόεδρο Μπους, που δηλώνει επιπροσθέτως: «Στην αμερικανική ήπειρο του 21ου αιώνα, η δημοκρατία θα είναι στο εξής περισσότερο κανόνας παρά εξαίρεση».

Πάντως, σύμφωνα με όλες τις υπάρχουσες πληροφορίες, το αμερικανικό σχέδιο για προώθηση μηχανισμού που θα προβλέπει την ενίσχυση της δημοκρατίας στην περιοχή και θα δώσει πνοή στην εφαρμογή των κανόνων της ελεύθερης αγοράς, μία διαδικασία που τελευταίως έχει επιβραδυνθεί, οδηγείται σε φιάσκο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ