Τετάρτη 1 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 43
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ
Σε αμφισβήτηση οι συλλογικές συμβάσεις

Αρνητικές εξελίξεις στις εργασιακές σχέσεις των καθηγητών που εργάζονται στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης σηματοδοτεί η απόφαση του ΕΣΙΦΜΕΑ, του σωματείου ιδιοκτητών μέσης εκπαίδευσης του Νομού Αττικής, να καταθέσει προσφυγή αντιπροσωπευτικότητας εναντίον του ΣΕΦΚ και να ζητήσει να μην προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη διαπραγμάτευση της νέας συλλογικής σύμβασης.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών σημειώνει ότι «η κίνηση αυτή εντάσσεται σε μια συνολική προσπάθεια των εργοδοτών - ιδιοκτητών φροντιστηρίων να αμφισβητήσουν κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος των μισθωτών καθηγητών φροντιστηρίων». Αναφέρει επίσης ότι άμεσος στόχος των εργοδοτών είναι να καθυστερήσουν τη φετινή συλλογική σύμβαση ώστε να μην υπάρχει νέα σύμβαση και μισθολογικές αυξήσεις το Σεπτέμβρη. Σημειώνεται ότι είχαν προηγηθεί η δικαστική προσφυγή της πανελλαδικής ομοσπονδίας ιδιοκτητών ενάντια στη συλλογική σύμβαση των καθηγητών φροντιστηρίων της υπόλοιπης Ελλάδας και αλλεπάλληλες προσπάθειες να μην κηρύσσονται υποχρεωτικές οι συμβάσεις.

Η κίνηση αυτή των ιδιοκτητών έρχεται σε μία στιγμή που και στο χώρο των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια να θεωρηθεί ως υποχρεωτική η κατώτερη συλλογική σύμβαση που υπέγραψε εργοδοτικό σωματείο αντί για αυτή του Πανελλήνιου Συλλόγου Καθηγητών Ξένων Γλωσσών «Βύρωνας», σηματοδοτώντας μια προσπάθεια αμφισβήτησης συνολικά του καθεστώτος των συλλογικών συμβάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ