Τετάρτη 1 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 43
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΡΗΤΗ - ΧΑΝΙΑ
Μαύρη κατράμι η δασκάλα

Αντιμέτωποι με χυδαίο αντικομμουνισμό, διά στόματος της διευθύντριας του σχολείου, Κυριακής Φελεσάκη, ήρθαν συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ, σε περιοδεία που έκαναν πριν από λίγες μέρες στο Δημοτικό Σχολείο Κατοχωρίου στο Νομό Χανίων, ενόψει των αρχαιρεσιών που πραγματοποιούνταν στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών χτες Τρίτη 31 Μάη.

Μάλιστα, η αντικομμουνιστική χυδαιότητα και σκοταδιστική στάση της διευθύντριας ήταν πέρα από προκλητική, αφού έγινε την ημέρα της ταφής του Λαϊκού Ηγέτη και επίτιμου Προέδρου του ΚΚΕ, Χαρίλαου Φλωράκη, αποκαλώντας τον ίδιο, την ΓΓ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, και το ΚΚΕ «προδότες»!

Με ανακοίνωσή της, η ΚΟΒ Παιδείας του ΚΚΕ καταγγέλλει στον χανιώτικο λαό με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο τη διευθύντρια του σχολείου, σημειώνοντας, εκτός των άλλων, πως η κ. Φελεσάκη διαστρέβλωσε κάθε έννοια ιστορικής αλήθειας και ξεφτίλισε κάθε έννοια σεβασμού απέναντι στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, εκθέτοντας τον ίδιο το ρόλο του εκπαιδευτικού.

Το χυδαίο αυτό γεγονός, υπογραμμίζει η ανακοίνωση - γεννά ένα πολύ σοβαρό ερώτημα: «Μπορεί να συμβιβάζεται ο ρόλος του εκπαιδευτικού και μάλιστα στην Α/βάθμια εκπαίδευση και από τη θέση του διευθυντή ενός δημοτικού σχολείου με την παραπάνω ενέργεια; Οι αρμόδιοι να απαντήσουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ