Τετάρτη 1 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 42
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Ρατσιστικός και αντιεκπαιδευτικός ο αποκλεισμός των παιδιών μεταναστών

Από γιορτή που έγινε με πρωτοβουλία μαζικών φορέων του 5ου - 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος Αθήνας (Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη κ.ο.κ.) για τα παιδιά των μεταναστών, στη Φοιτητική Εστία στα Πατήσια
Από γιορτή που έγινε με πρωτοβουλία μαζικών φορέων του 5ου - 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος Αθήνας (Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη κ.ο.κ.) για τα παιδιά των μεταναστών, στη Φοιτητική Εστία στα Πατήσια

Τη νέα προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας για τον αποκλεισμό απ' τη μόρφωση χιλιάδων παιδιών μεταναστών που ζουν στη χώρα μας και τα οποία δεν είναι εφοδιασμένα με τα ανάλογα χαρτιά νομιμοποίησης, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη».

Ο αποκλεισμός των παιδιών των μεταναστών αποτυπώνεται στο έγγραφο (αρ. πρωτ. 48946/Γ2) που απέστειλε το υπουργείο Παιδείας σε όλους τους Περιφερειακούς Διευθυντές Α' και Β' Εκπαίδευσης, τις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στα Γραφεία των ΤΕΕ, στο οποίο αναφέρεται: «... Δε θα εκδοθούν αποτελέσματα από το σύλλογο διδασκόντων και δε θα χορηγηθεί τίτλος, εάν δεν προσκομίσουν τα νόμιμα δικαιολογητικά». Ενώ πριν ένα μήνα περίπου, με άλλο έγγραφο καλούνταν οι διευθυντές των ΤΕΕ να μην παραλαμβάνουν μηχανογραφικά μαθητών ΤΕΕ που επιθυμούν να εισαχθούν στα ΤΕΙ, αν δεν έχουν άδεια παραμονής.

«Η ενέργεια αυτή της Κυβέρνησης είναι απάνθρωπη και βαθιά αντιδραστική και αντιδημοκρατική. Εντάσσεται σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης των μεταναστών και δημιουργίας ενός γενικότερου κλίματος αστυνομοκρατίας που καλλιεργείται με διάφορα προσχήματα (τρομοκρατία, εγκληματικότητα κλπ.). Αποτελεί συνέχεια του ευρωτρομονόμου, της Σένγκεν και όπως φαίνεται κινείται στα πλαίσια εκπλήρωσης κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η Δημοκρατική Συσπείρωση κρίνει ότι «η συγκεκριμένη αλλά και προηγούμενες ανάλογες αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας σαν απαράδεκτες και πλήττουν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα» και καλεί την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας να πάρει πίσω τις ρατσιστικές και αντιεκπαιδευτικές αποφάσεις αποκλεισμού των ξένων μαθητών. Τέλος, η Δημοκρατική Συσπείρωση καλεί τον ελληνικό λαό και τους μαζικούς του φορείς, ιδιαίτερα τα συνδικάτα και τις οργανώσεις των δασκάλων και των καθηγητών, να αντισταθούν «σ' αυτές τις πρακτικές και να αγωνιστούν για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών όλων των πολιτών (Ελλήνων και ξένων) που ζουν στη χώρα μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ