Τρίτη 26 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αντιδράσεις για το πάρκο κεραιών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην πρόσφατη απόφαση των υπουργών Επικοινωνιών και Επικράτειας που ορίζει το «Πάρκο Κεραιών» του Χορτιάτη ως μοναδικό για εγκατάσταση κεραιών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, στο δημοτικό διαμέρισμα Χορτιάτη με πρωτοβουλία των δήμων της περιοχής και της Επιτροπής Αγώνα Φορέων.

Κάτοικοι, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οργανώσεις, κατήγγειλαν την κυβέρνηση για την καταστρατήγηση προηγούμενων αποφάσεων της πολιτείας και την κάλεσαν άμεσα να προχωρήσει στη δημιουργία των δύο νέων «πάρκων» για τη διασπορά των κεραιών.

Οπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Χορτιάτη Μ. Γεράνης, οι δήμοι Χορτιάτη, Θέρμης, Πανοράματος και Πυλαίας καθώς και η Επιτροπή Αγώνα θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια ώστε να ζητήσουν την ακύρωση της απόφασης, ενώ προανήγγειλαν σειρά κινητοποιήσεων, με πρώτη τον οριστικό αποκλεισμό του «Πάρκου Κεραιών» από τις 7 Μάη.

Στο χαιρετισμό του ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, δήλωσε ότι το Κόμμα θα καταθέσει τις επόμενες μέρες Επίκαιρη Ερώτηση σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε με την υπουργική απόφαση και εξέφρασε την αλληλεγγύη του Κόμματος στον αγώνα που κάνουν χρόνια τώρα οι κάτοικοι για την υγεία των ίδιων και των παιδιών τους. Πρόσθεσε ότι και στην περίπτωση αυτή έγινε φανερό ότι μόλις ανέβουν τα κόμματα εξουσίας στην κυβέρνηση αθετούν τις δεσμεύσεις που έκαναν ως αντιπολίτευση.

Στη συγκέντρωση εκδόθηκε ψήφισμα με το οποίο ζητείται η ανάκληση της πρόσφατης ΚΥΑ (ΦΕΚ 407 - 29/3/2005) αναφορικά με το χάρτη ραδιοφωνικών συχνοτήτων που προβλέπει χωροθέτηση όλων των κεραιών στο Χορτιάτη. Κατάσχεση - απομάκρυνση όλων των παράνομα λειτουργούντων ραδιοτηλεοπτικών σταθμών αλλά και όσων παρανόμως εκπέμπουν. Ελεγχος της ισχύος εκπομπής σε σχέση με την ισχύ προσωρινής άδειας. Ελεγχος παράνομων κατασκευών και καταπάτησης δημόσιας έκτασης. Εφαρμογή της ΚΥΑ του 1996 που προβλέπει τη διασπορά των κεραιών σε τρία σημεία του νομού (ένα για τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ένα για τους ραδιοφωνικούς και ένα για τους πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικούς). Μετά τη συγκέντρωση, πραγματοποιήθηκε συμβολικός αποκλεισμός του «Πάρκου Κεραιών» Χορτιάτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ