Τρίτη 26 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δώρο ζωής σε 13χρονο

Δώρο ζωής στον 13χρονο Νικόλα από τον Πειραιά, που έφερε μηχάνημα υποστήριξης της καρδιάς του από τον Ιούλη του 2004, έδωσε η οικογένεια ενός επίσης 13χρονου παιδιού, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα.

Το μόσχευμα προσφέρθηκε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Η μεταμόσχευση καρδιάς έγινε με επιτυχία την Κυριακή στο «Ωνάσειο» και σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, η κατάσταση του μικρού Νικόλα κρίνεται απόλυτα ικανοποιητική.

Παραμένει, όμως, στην επείγουσα λίστα μικρός 11χρονος από τη Ρόδο, ο οποίος φέρει μηχανήματα υποστήριξης της δεξιάς και αριστερής κοιλίας.

Με την επέμβαση αυτή, ο αριθμός των ληπτών καρδιακού μοσχεύματος του «Ωνάσειου» ανέρχεται στους 40. Από το σύνολο των 40 ασθενών, σήμερα βρίσκονται εν ζωή οι 35. Η επιβίωση των ληπτών του Προγράμματος Μεταμοσχεύσεων του «Ωνασείου» είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη.

Το «Ωνάσειο» ευχαριστεί ιδιαίτερα την οικογένεια του δότη, το ιατρικό προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και την ΕΡΤ για τη δημοσιοποίηση του θέματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ