Τρίτη 26 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ
Δουλεμπορικό - «φέρετρο»

Δύο νεκροί εντοπίστηκαν χτες το πρωί από σκάφος του Λιμενικού Σώματος νότια της Χίου ενώ αγνοούνται άλλοι έξι ναυαγοί

Δύο νεκροί και έξι αγνοούμενοι είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της νέας τραγωδίας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη θάλασσα του Αιγαίου, με θύματα 32 πρόσφυγες στην πλειοψηφία τους Σομαλοί, που διωγμένοι από τις πατρίδες τους από την άγρια εκμετάλλευση και την εξαθλίωση που έχουν επιβάλει οι ιμπεριαλιστές, βρέθηκαν στο δουλεμπορικό σκάφος.

Οι πρόσφυγες εντοπίστηκαν χτες το πρωί στη θάλασσα από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος κατά τη διάρκεια περιπολίας του στη θαλάσσια περιοχή νότια - νοτιοανατολικά του λιμένα της Χίου. Στην περιοχή έσπευσαν ναυαγοσωστικό και φουσκωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος καθώς και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Από τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος περισυνελέγησαν δύο νεκροί και 25 ναυαγοί (20 άνδρες και 5 γυναίκες) ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, οι ναυαγοί που διασώθηκαν φέρονται να δήλωσαν ότι είχαν ξεκινήσει από τις τουρκικές ακτές και ότι η βάρκα στην οποία επέβαιναν, εμβολίστηκε από φορτηγό πλοίο που παραμένει άγνωστο. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι και αργά το απόγευμα τέτοιο πλοίο δεν είχε εντοπιστεί παρά τα υπερσύγχρονα συστήματα έρευνας και διάσωσης αλλά και τα περιπολικά σκάφη του Λιμενικού που οργώνουν το Αιγαίο. Προανάκριση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

Στο μεταξύ, άλλοι 16 πρόσφυγες εντοπίστηκαν χτες το πρωί από λιμενικούς της Λέρου στο ακρωτήρι Γέροντα Φαρμακονησίου και δύο από αυτούς ήταν ελαφρά τραυματισμένοι και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Λέρου. Σύμφωνα με τα όσα είπαν στους λιμενικούς, είχαν ξεκινήσει από τα απέναντι τουρκικά παράλια μαζί με δύο ακόμα αλλοδαπούς οι οποίοι αγνοούνται, με ταχύπλοο πλαστικό σκάφος. Από τις λιμενικές αρχές συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο αγνοουμένων και του σκάφους με τη συμμετοχή σκάφους του Λιμενικού Σώματος και ελικοπτέρου. Προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Λέρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ