Τρίτη 12 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα κριτικά...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΟΤΑΝ Ο Μ. ΕΒΕΡΤ ασκεί κριτική και λέει ότι τα πρόσφατα φορολογικά χαράτσια, σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, έπρεπε να έχουν παρθεί πριν από ένα χρόνο, ποιον ακριβώς κριτικάρει; Τη Νέα Δημοκρατία, που είχε - τότε - πρόσφατα αναλάβει τα της διακυβέρνησης ή το ΠΑΣΟΚ, που επεξεργάστηκε και ψήφισε τον προϋπολογισμό του 2004, λίγο νωρίτερα;

Και τα δύο, πάντως, στέκουν ως απάντηση. Πρώτα και κύρια, γιατί τα αντιλαϊκά φορολογικά μέτρα «χωράνε» ωραιότατα στην πολιτική και των δύο κομμάτων.

Αν πάντως - όπως ερμηνεύεται - η κριτική Εβερτ αφορά στο κόμμα του, φαίνεται πως η κυβέρνηση αποφάσισε να μην δείξει αμέσως ότι κορόιδεψε προεκλογικά τους ψηφοφόρους. Προτίμησε να το κάνει ένα χρόνο αργότερα.

ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ κομμάτων η επιχειρηματικότητα διαμήνυσε στο μεταξύ χτες ο Γιώργος Αλογοσκούφης, προαναγγέλλοντας μάλιστα και ...διακομματική επιτροπή για την προώθηση της.

Μάλλον εκεί, στο υπουργείο Οικονομίας, αποφάσισαν ότι είναι κρίμα, να μην πάρει και ...θεσμικό χαρακτήρα η υπαρκτή συναίνεση που όλοι βλέπουμε στο πολιτικό σκηνικό. Κάτι μας λέει ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι εκεί.

Τώρα, το αν ενέχει κάποιον συμβολισμό το γεγονός πως αυτού του είδους, οι εκκλήσεις έγιναν σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, δεν είμαστε φυσικά σε θέση να το γνωρίζουμε...

Α, ΕΝΤΑΞΕΙ. Φαίνεται πως εκεί στο υπουργείο Ανάπτυξης άλλαξαν επικοινωνιακή πολιτική. Μέχρι τώρα προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι με τους ελέγχους θα «δαμάσουν» την αγορά. Εφεξής ...θα πουλάνε τρέλα.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει κανείς από τις δηλώσεις του Δημήτρη Σιούφα, σύμφωνα με τις οποίες όχι απλώς δεν έχουμε πρόβλημα ακρίβειας, αλλά έχουν επιτευχθεί και μειώσεις τιμών σε πολλά είδη.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Θα τον λυπήσουμε τον υπουργό, αλλά την άποψή του δεν τη ...συμμερίζονται οι ταμειακές μηχανές στα σούπερ - μάρκετ, οι οποίες δεν πιστεύουμε ότι ...χάλασαν όλες και κάνουν λάθος στην πρόσθεση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ