Κυριακή 3 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πατριδογνωμόνιο
Ιστορία μου, αμαρτία μου...

Ο πάπας, ο Ποντίφηξ, ο ...γεφυροποιός, άφησε τον μάταιο τούτο, πλην υπέροχο, κόσμο των ζωντανών και σύμπαντα τα ΜΜΕ της Γης συνδέθηκαν με το Βατικανό.

Θυμίζουμε ότι ήταν Πολωνός, ο πρώτος επί σχεδόν 500 χρόνια μη Ιταλός ηγέτης της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας κι ότι το 65% των πιστών της βρίσκονται εκτός Ευρώπης, στη Λατινική Αμερική, στην Ασία και την Αφρική. Το ζήτημα του θανάτου, αλλά κυρίως της διαδοχής που ανοίγει, παραμένει επί αιώνες κατ' εξοχήν πολιτικό και γεωπολιτικό και σχεδόν καθόλου θρησκευτικό, είναι δε ανύπαρκτο ως καθαρά πνευματικό. Αλλωστε, όταν επί Μουσολίνι διαχωρίστηκε η εκκλησία από το κράτος Ιταλία, κανείς δε σκέφτηκε ότι ο δικτάτορας φασίστας το έπραξε για να βλάψει την καθολική εκκλησία. Αντιθέτως, της έδωσε όλα τα εχέγγυα για να μετατραπεί σε παγκόσμια πολιτική και οικονομική δύναμη με ιδιότυπη υπερκρατική νομική προσωπικότητα, απίστευτες διπλωματικές δυνατότητες και υπερτροφική επικοινωνιακή ισχύ στον πλανήτη Γη.

Την Παρασκευή το πρωί, ακούω τη σύνδεση του ραδιοσταθμού «Σκάι» με την «Ντόιτσε Βέλε»... Το βιογραφικό του Πάπα είναι σχεδόν το μόνο της θέμα, την ώρα που ψυχορραγεί και είδηση είναι ότι κοινώνησε. Σύντροφοι, αυτό το βιογραφικό που προφανώς είχε, αν όχι αποστολέα τουλάχιστον, την έγκριση του επισήμου γραφείου Τύπου της Αγίας Εδρας, είναι το βαθύτερα και επικινδυνότερα αντικομμουνιστικό κείμενο που έχω διαβάσει ή ακούσει τα τελευταία δέκα έστω χρόνια.

Η «έγκυρη» «Ντόιτσε Βέλε» μας πληροφορούσε ότι: Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β΄, Βοϊτίλα εκ Κρακοβίας κατά κόσμον, υπήρξε ο πιο «πολιτικός» Πάπας όλων των εποχών. Το σημαντικότερο πολιτικό του έργο ήταν η νικηφόρα μάχη που έδωσε κατά του κομμουνισμού παγκοσμίως. Η στήριξή του στην οργάνωση του Λεχ Βαλέσα, η παρουσία του στο γκρέμισμα του τείχους στο Βερολίνο κι άλλα τέτοια «επικοινωνιακά» ειπώθηκαν με το στόμφο μειζόνων ηρωικών πράξεων σε κηρυγμένο πόλεμο. Υστερα ήρθε η δεύτερη ανάλυση των αποτυχημένων του «πολέμων». Ειπώθηκε ότι δεν κατάφερε να αποτρέψει τον πόλεμο στο Ιράκ και δεν κατάφερε να μονιάσει Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους στη Μ. Ανατολή!!! Στο τέλος έγινε και μια μικρή αναφορά στο ζήτημα της διαδοχής με την επισήμανση πως ίσως το Βατικανό πρέπει να εκπλήξει με την ...προοδευτικότητά του και να εκλέξει είτε τον πρώτο έγχρωμο Πάπα είτε επιτέλους έναν Λατινοαμερικανό ή Ασιάτη.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το ...πολιτικό έργο, κυρίως της αντικομμουνιστικής παγκοσμιοποιημένης νέας τάξης πραγμάτων, πρέπει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί, ώστε να λάμψουν οι υπέροχες ιδέες και αξίες της ιμπεριαλιστικής Ευρώπης και αλλού... Το δόγμα των προληπτικών πολέμων άλλωστε, κατοχυρωμένο με το υπό ψήφιση «ευρωσύνταγμα» χρειάζεται εκτός από τη συναίνεση των πολιτών που αγνοούν πλήρως το περιεχόμενό του και τις ευλογίες των καρδιναλίων που, θυμίζω εδώ, δεν είναι παπάδες - μητροπολίτες, όπως ξέρουμε εμείς, αλλά πρώτα απ' όλα μινίστροι, δηλαδή υπουργοί του Βατικανού. Πάντως όλα, ανεξαιρέτως, τα πολιτικά κόμματα στην Ιταλία του τηλεοπτικού αστέρα - ιδιοκτήτη πρωθυπουργού, του βασικού μετόχου δηλαδή της αγίας τέταρτης - πρώτης εξουσίας, ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους σε ένδειξη σεβασμού για την προδιαγεγραμμένη τύχη του ποντίφικα.

Στο ίδιο δελτίο υπήρχε και είδηση ότι πέντε εκατομμύρια παιδιά θα πεθάνουν φέτος από πείνα. Στην ειδησεογραφία της μέρας αποκαλυπτόταν πως οι Αμερικανοί στο Ιράκ δε σκοτώνουν πια στις αντιστεκόμενες πόλεις τον πληθυσμό με βόμβες, αλλά με την πείνα και τη δίψα. Κανένα δίκτυο ντόπιο ή διεθνές δε συνδέθηκε απευθείας με την κηδεία τους ούτε ανέλυσε τις πολιτικές επιπτώσεις και την αντικομμουνιστική θριαμβολογία από το ξεψύχισμά τους.

Δε ρισκάρω σήμερα πρόβλεψη για το διάδοχο. Γιατί δεν αξίζει τον κόπο να σπεκουλάρει κανείς πάνω στην αναπαραγωγή του συστήματος επικοινωνιακής χειραγώγησης των μαζών. Αλλά εκφράζω τη βεβαιότητα ότι ο Θεός γενικώς και σε όλα τα δόγματα και τα θρησκειολογικά κατεστημένα, που είναι ανεξάρτητα από την πίστη του κάθε ανθρώπου, είναι σίγουρα κομμουνιστής και γι' αυτό βαλλόμενος από τους επί Γης «εκπροσώπους» του, ικανούς να εκδίδουν πιστοποιητικά σωτηρίας της ψυχής, αλλά δεν μπορούν να προσκομίσουν ούτε ένα πιστοποιητικό ότι τους ξέρει και τους ...διόρισε.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ