Κυριακή 3 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το «τείχος» της Λάρισας

Πεισματικά αρνείται ο ΟΣΕ να ικανοποιήσει το πάνδημο αίτημα των Λαρισαίων για υπογειοποίηση ή απομάκρυνση των σιδηροδρομικών γραμμών που διέρχονται από το κέντρο της πόλης, κόβοντάς την στη μέση. Για να δικαιολογήσει, δε, την άρνησή του επικαλείται το υψηλό κόστος των έργων που απαιτούνται, χωρίς όμως να παρουσιάζει κάποια αντικειμενική και εμπεριστατωμένη μελέτη, που θα καθορίζει το κόστος, αλλά και θ' αναδεικνύει τα τεράστια οφέλη που θα φέρει η λύση του προβλήματος.

Ο ΟΣΕ κρατάει όρθιο το «τείχος» της Λάρισας, παρά τα σοβαρά και ανυπέρβλητα προβλήματα που δημιουργούνται στο κυκλοφοριακό - σ' αυτό οφείλονται και πολλά από τα θανατηφόρα ατυχήματα που γίνονται, κατά καιρούς, στις αφύλακτες διαβάσεις - αλλά και στην κοινωνική συνοχή των κατοίκων, καθώς για τις συνοικίες είναι δύσκολη η συγκοινωνία με το κέντρο.

Βεβαίως, οι αρμόδιοι του Οργανισμού ενεργούν μ' αυτό τον προκλητικό τρόπο, έχοντας τη στήριξη της κυβέρνησης και εκμεταλλευόμενοι την αδράνεια και την υποχωρητικότητα της Νομαρχιακής και Δημοτικής Αρχής, που ανήκουν στη ΝΔ. Επομένως, την υπόθεση πρέπει να πάρει στα χέρια του ο λαός της Λάρισας, που ξέρει ν' αγωνίζεται και μπορεί με την πάλη του να επιβάλει τη θέλησή του...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ