Σάββατο 2 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΚΕ
Να σταματήσει η απροκάλυπτη παρέμβαση υπέρ της ΔΑΠ

Επίκαιρη Ερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή

Μετά τη σοβαρή αποκάλυψη του «Ρ» ότι η ΔΑΠ χορήγησε επίσημα πιστοποιητικά κατάρτισης σε σπουδαστές που παρακολούθησαν εκδήλωσή της στο ΤΕΙ Αθήνας, το ΚΚΕ φέρνει το θέμα στη Βουλή, ρωτώντας την υπουργό Παιδείας «τι μέτρα θα πάρει για να σταματήσει αυτή η απροκάλυπτη παρέμβαση στο φοιτητικό κίνημα υπέρ της ΔΑΠ από τη Διοίκηση των ΤΕΙ Αθήνας».

«Το Κόμμα μας με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθεί ορισμένα φαινόμενα στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ», σημειώνεται στο κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης.

«Συγκεκριμένα, ενώ τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ πρέπει να αποτελούν χώρο μάθησης και διαπαιδαγώγησης της νεολαίας, ορισμένα γεγονότα αποδεικνύουν ότι αυτά τα Ιδρύματα, μετατρέπονται σε χώρους καθυπόταξης και εξαγοράς συνειδήσεων της νεολαίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί το παρακάτω γεγονός:

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, σπουδαστική παράταξη προσκείμενη στη Νέα Δημοκρατία, οργάνωσε στις 9 Μάρτη 2005 ημερίδα στο ΤΕΙ Αθήνας με θέμα "Νεανική επιχειρηματικότητα". Στη συνέχεια η διοίκηση του ΤΕΙ Αθήνας παραχώρησε επίσημα πιστοποιητικά υπογεγραμμένα από τον πρόεδρο σε σπουδαστές που παρακολούθησαν την ημερίδα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ».

Το ΚΚΕ τονίζει ότι «αυτά τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι τα ΤΕΙ επιβραβεύουν όσους σπουδαστές συμμετέχουν σε πολιτικές δραστηριότητες της ΔΑΠ, που στηρίζει την κυβερνητική πολιτική.

Θεωρούμε ότι είναι αδιανόητο ένα κρατικό Ιδρυμα, όπως τα ΤΕΙ Αθήνας, να ενισχύει πολιτικά την κυβερνητική σπουδαστική παράταξη», καταλήγει το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ