Παρασκευή 11 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ 2005
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Ολοταχώς για την απεργία στις 17 Μάρτη

Από τη χτεσινοβραδινή πικετοφορία στην Αθήνα
Από τη χτεσινοβραδινή πικετοφορία στην Αθήνα
Μαζική εξόρμηση στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας στην οδό Ερμού, πραγματοποίησαν χτες βράδυ, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, καλώντας τον κλάδο να πάρει μαζικά και αποφασιστικά μέρος στην Πανελλαδική Πανεργατική απεργία στις 17 Μάρτη. Να μπουν φραγμός στα σχέδια της κυβέρνησης και των πολυεθνικών για παραπέρα διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας και κατάργηση της αργίας της Κυριακής. Να μπουν φραγμός στα σχέδια που τους θέλουν σκλάβους, να δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, όποτε και όταν θέλει ο εργοδότης, για ένα κομμάτι ψωμί.

Κάτω τα χέρια από το ωράριο δεν είναι για παζάρια και διάλογο», «35ωρο, 7ωρη δουλιά, πλήρη απασχόληση ζητάει η εργατιά», ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που αντήχησαν στην Ερμού. Με πικέτες και την ανακοίνωση στο χέρι οι εργαζόμενοι μπήκαν στα μαγαζιά της Ερμού και κάλεσαν τους συναδέλφους τους που δούλευαν, να βγουν στο δρόμο, να αντιταχθούν στην άγρια εργοδοτική εκμετάλλευση. Να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, να παλέψουν για 35ωρο - 7ωρο - 5νθήμερο, για δουλιά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Στην εξόρμηση συμμετείχαν μέλη της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων» και της Ενωσης Λογιστών Αθήνας οι οποίοι δήλωσαν παρόντες στον κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους στο εμπόριο και τις υπηρεσίες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ