Παρασκευή 11 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΑΛΛΟ
Εντείνεται η εργοδοτική τρομοκρατία στον κλάδο

Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει η επίθεση που έχει εξαπολύσει εδώ και καιρό η εργοδοσία στον κλάδο του μετάλλου, στην ταξική δράση των συνδικαλιστών του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» σε σημεία που ξεπερνούν ακόμα και τα όρια του θράσους.

Εχοντας την προκλητική στήριξη της κυβέρνησης προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να εμποδίσουν τη δράση των ταξικών συνδικαλιστών και την αγωνιστική συσπείρωση των εργαζομένων. Ετσι ο επιχειρηματίας Δρακουλάκης παρά την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απόλυση του Νίκου Τουτουντζάκη, μέλους της διοίκησης του Συνδικάτου από το μονομελές πρωτοδικείο της Αθήνας, προχώρησε στη συνέχεια σε μήνυση κατά του συνδικαλιστή για «συκοφαντική δυσφήμιση» και απαιτεί αποζημίωση 30.000 ευρώ για ηθική ικανοποίηση! Το γεγονός αυτό έρχεται μία μέρα μετά τη γροθοκόπηση του Δημήτρη Τσουμπρή, μέλους της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας και της Ομοσπονδίας Μετάλλου από το γιο του ιδιοκτήτη της επιχείρησης «ΑΒΕΛ» στο Μενίδι προκειμένου να τον εμποδίσει να μιλήσει στους εργαζόμενους για την απεργία.

Απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας του κλάδου η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ και το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας δηλώνουν με ανακοινώσεις στους εργοδότες και την κυβέρνηση ότι η απάντηση από τους μεταλλεργάτες θα είναι η ακόμα μεγαλύτερη ισχυροποίηση του Συνδικάτου και η μαζική συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία στις 17 του Μάρτη.

Ειδικότερα, η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει και προειδοποιεί πως η τρομοκρατία που ασκούν εργοδότες στον κλάδο του μετάλλου και αλλού προκειμένου να σταματήσουν την αγωνιστική συσπείρωση των εργαζομένων και να εμποδίσουν την επαφή τους με τα ταξικά συνδικάτα, θα πάρει την απάντηση που της πρέπει με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία. Το θράσος οι εργοδότες, σημειώνει, το έχουν πάρει από την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με τα ατελείωτα προνόμια, με τους δεκάδες αντεργατικούς νόμους με στόχο την άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων, τα τεράστια κέρδη για τα αφεντικά. Να πάρουν σοβαρά υπόψη, τονίζει, πως τα ταξικά συνδικάτα, το ΠΑΜΕ, θα κάνουν το χρέος τους και θα υπερασπίσουν με νύχια και με δόντια μαζί με τους εργαζόμενους τα δικαιώματά μας, θα εντείνουν τη δράση για να έχουμε νέες κατακτήσεις.

«Ούτε στα μαύρα χρόνια της δικτατορίας δε σταμάτησε το Συνδικάτο μας να παλεύει για τα δικαιώματα των εργαζομένων, να συγκρούεται με το καθεστώς της τρομοκρατίας, της άγριας εκμετάλλευσης των εργαζομένων» διαμηνύει το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ». Ετσι και σήμερα, συμπληρώνει, κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης, θα πετυχαίνει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που κάποιοι επιδιώκουνε. Θα μας κάνει πιο αποφασιστικούς στη διεκδίκηση, στον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση, και στις παρανομίες του κάθε κεφαλαιοκράτη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παναττική απεργία την Πέμπτη(2012-03-13 00:00:00.0)
Παρέμβαση στη «Γενική Ανακύκλωση ΑΕ»(2011-01-08 00:00:00.0)
Μεθαύριο η πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού(2010-06-17 00:00:00.0)
Συγκέντρωση ενάντια στην τρομοκρατία(2004-02-18 00:00:00.0)
Με ενότητα ενάντια στην τρομοκρατία(2004-02-11 00:00:00.0)
Απόλυση συνδικαλιστή για μποναμά(2003-12-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ