Παρασκευή 11 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Οι γυναίκες της Τουρκίας

1. Πρέπει να είσαι εντελώς αναίσθητος για να κλείνεις τα μάτια σου μπροστά στο μακελειό των γυναικών που έγινε στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Για μια ακόμη φορά η Τουρκία έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο: Ακίνητο, Κεμαλικό, φασιστικό.

2. Τι άλλο χρειαζόμαστε ακόμη να δούμε για να καταλάβουμε πόσο βαθιά νυχτωμένες είναι οι κυβερνήσεις μας, όταν νιαουρίζουν με τον Ερντογάν; Αυτόν τον καθωσπρέπει κύριο που μπορεί να δίνει διαταγές να λιντσάρουν γυναίκες, αλλά φευ, αυτό αφορά τα εσωτερικά της Τουρκίας, στα οποία δεν αναμειγνυόμαστε, λες και αναμειγνυόμαστε στα εξωτερικά, που μας αφορούν κιόλας...

3. Ενα κράτος που συνθλίβει τις γυναίκες του κατ' αυτόν τον τρόπο (μου θύμισε έντονα τη χούντα μας) πάσχει από ανυπαρξία ηθικής. Γιατί η ηθική είναι μία: Ο σεβασμός στο πρόσωπο του άλλου, τελεία και παύλα.

4. Οι γυναίκες πάντα υπήρξαν η πρωτοπορία σε κάθε κρίσιμη στιγμή του παγκόσμιου κινήματος. Στην εκφυλισμένη Τουρκία εκπροσωπούν σήμερα το κομμάτι εκείνο που δεν εξαχρειώθηκε, δεν πουλήθηκε, δε χαρίστηκε ούτε στον εαυτό του, γι' αυτό και κατέβηκε στο πεζοδρόμιο.

5. Η εικόνα των γυναικών, μέσα από τη μετωπική σύγκρουση και το τσαλάκωμά τους, έφτασε, παρ' όλες τις δυσκολίες, στη βιτρίνα της Τουρκίας. Αυτό που έχει αρχίσει μέσω των γυναικών σίγουρα θα έχει συνέχεια και σίγουρα θα κάνει τη ζωή στους φασίστες στρατοκράτες δύσκολη.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ