Παρασκευή 11 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
X. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
Πιθανές ευθύνες σε δημόσιες αρχές

Σαφείς αιχμές για προστασία του διαβόητου πλέον καταζητούμενου Βαβύλη, από υπηρεσίες του Δημοσίου, άφησε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Χ. Μαρκογιαννάκης.

Απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Ι. Τζαμτζή ο υφυπουργός είπε μεν ότι αυτήν τη στιγμή γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν προκειμένου να συλληφθεί ο Βαβύλης, αλλά πρόσθεσε: «Ισως όμως, οι διασυνδέσεις του διεθνώς - πιθανώς - αλλά και μέσα στην ελληνική Δημόσια Διοίκηση να είναι τέτοιες που υπάρχει αδυναμία, προς το παρόν, σύλληψής του». Ο Χ. Μαρκογιαννάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Βαβύλης θα συλληφθεί και τότε είπε «θα δούμε τι θα μας πει ο ίδιος και πού μπορεί να φθάσει η έρευνα».

Περιγράφοντας την προσωπικότητα του Βαβύλη ο υφυπουργός έκανε λόγο για μια «περίεργη και σκοτεινή προσωπικότητα, σαφώς εγκληματική, η οποία είτε εξαπατούσε, είτε συναλλασσόταν, είτε προστατευόνταν από δημόσιες υπηρεσίες». Επεκτείνοντας το συλλογισμό του για «προστασία» του Βαβύλη είπε υπαινικτικά ότι «ίσως μάλιστα τη σύλληψή του να την απεύχονται περισσότερο και από τον ίδιο κάποιοι άλλοι».

Κατά τον Χ. Μαρκογιαννάκη είναι περίεργο το γεγονός, ότι ενώ από το 1994 ο Βαβύλης καταζητούνταν από την Ιντερπόλ εν τούτοις όχι μόνο δεν έγινε καμία ενέργεια για τη σύλληψή του, αλλά ο καταζητούμενος συναλλασσόταν με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και επιχείρησε να βγάλει διαβατήριο με το πραγματικό του όνομα. Ο υφυπουργός εκτίμησε ότι κάποιος προφανώς τον πληροφόρησε ότι το όνομά του είναι καταχωρημένο στις εξόδους της χώρας και στη συνέχεια ο Βαβύλης έβγαλε διαβατήριο με το όνομα Απόστολος Φωκάς.

Για να προλάβει διάφορες «ερμηνείες», χτες το απόγευμα το γραφείο του Χ. Μαρκογιαννάκη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία διευκρινίζεται ότι η αναφορά του υφυπουργού σε πιθανές διασυνδέσεις του Απ. Βαβύλη με πρόσωπα της δημόσιας διοίκησης «είναι προφανές ότι αφορά μόνο το παρελθόν». Εκφράζεται δε η βεβαιότητα ότι η σύλληψη του Απ. Βαβύλη «είναι βέβαιο ότι θα επιτευχθεί».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ