Παρασκευή 11 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικά «εκτός τειχών»
Εργο του Χρ. Κεχαγιόγλου
Εργο του Χρ. Κεχαγιόγλου
  • Στα εικαστικά του «Μονοπάτια» μας προσκαλεί ο Χρήστος Κεχαγιόγλου, με αφορμή την έκθεση έργων του στην αίθουσα τέχνης «Μεταμόρφωσις» (Χρ. Σμύρνης 12, Θεσσαλονίκη). Από τις 17/3 έως τις 30/4 παρουσιάζει το δεύτερο κύκλο των αναζητήσεών του. Οπως ο ίδιος σημειώνει, «δρόμοι μικροί, μοναχικοί είναι τα μονοπάτια. Γέφυρες ανάμεσα σ' αυτό που ζούμε και σ' αυτό που ποθούμε. Στο έξω και στο μέσα. Περάσματα μυστικά. Αλλες φορές ανοίγματα, άλλες αδιέξοδα αινιγματικά. "Η φύση βρίσκεται στο εσωτερικό" λέει ο Σεζάν. Σκύβουμε και καθρεφτίζεται το βλέμμα μας. Αντανακλάται πάνω μας και παίρνουμε το σχήμα της. Εκεί που τα όρια της πραγματικότητας αχνοφαίνονται και μπερδεύονται, εκεί σταματούν τα μονοπάτια. Σβήνουν στη δισδιάστατη μεμβράνη που πάνω ζωγραφίζεται ο κόσμος...».
  • Ο Διαμαντής Αϊδίνης, ο Γιώργος Λαζόγκας και η Λήδα Παπακωνσταντίνου παρουσιάζουν δημιουργίες τους στην γκαλερί «Λόλα Νικολάου» της οδού Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη. Διάρκεια έως 12/3.
  • Οι: Αλέξανδρος Αβρανάς, Κατερίνα Βαφειά, Μπάμπης Δερμάτης, Μάρθα Δημητροπούλου, Μανώλης Ζαχαριουδάκης, Χάρης Κοντοσφύρης, Ελένη Κοτσώνη, Αρτεμις Ποταμιάνου, Ελενα Πόκα και Ανδρέας Σιτορέγκο συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση που εγκαινιάζεται την 1η του Απρίλη (8.30μ.μ.) στην γκαλερί «Ζ. Αθανασιάδου» (Π. Π. Γερμανού 5, Θεσσαλονίκη). Διάρκεια έως 30/4.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ