Παρασκευή 11 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσική «συμμαχία»

Το «Τρίφωνο» (φωτο) συναντά τα «Υπόγεια Ρεύματα»
Το «Τρίφωνο» (φωτο) συναντά τα «Υπόγεια Ρεύματα»
Η παρέα μεγάλωσε. Για να ενώσει φωνές και μουσικές, για να μοιραστεί τραγούδια και να μοιράσει συγκινήσεις. Το «Τρίφωνο» συναντά τα «Υπόγεια Ρεύματα». Τα δύο σχήματα μαζί ξεκινούν για συναρπαστικά μουσικά «ταξίδια». Η αρχή έγινε με τα τρία τραγούδια των «Υπογείων Ρευμάτων», που περιέχονται στο νέο δίσκο του «Τριφώνου». Ηταν φυσικό, στη συνέχεια τα δύο συγκροτήματα να δοκιμάσουν και τη σκηνική συνεύρεσή τους.

Το κοινό «ταξίδι» του θα γίνει με το μελωδικό διήμερο που θα πραγματοποιήσουν στο «Συρμό» (18,19/3). Τραγούδια των «Υπογείων Ρευμάτων» τραγουδούν οι Ερωφίλη, Νίκος Κουρουπάκης, Δημήτρης Υφαντής και τα «Υπόγεια» (Γρηγόρης Κλιούμης, Κώστας Παρίσσης, Απόστολος Καλτσάς, Τάσος Πέππας) με τη σειρά τους απαντούν στο «Τρίφωνο». Στην παρέα συμμετέχει στηρίζοντας το «Τρίφωνο» και ο συνθέτης - μουσικός Σάκης Βαργεμτζίδης. Μια ξεχωριστή συνεύρεση όπου δεσπόζει η μαγεία και η διαφορετικότητα των φωνών: τριφωνίες ακόμη και πενταφωνίες, πάντα με εξαιρετικές ισορροπίες και χωρίς υπερβολές. Διασκευές, αυτοσχεδιασμοί, εκπλήξεις, ρυθμός, σε μια «συμμαχία» που σκοπό έχει να αναδείξει το ίδιο το τραγούδι. Με επιλογές από τη δισκογραφία των δύο συγκροτημάτων, με καινούρια κομμάτια τους, και αγαπημένα τραγούδια σημαντικών δημιουργών (Σαββόπουλου, Ξαρχάκου, Χατζιδάκη, Μούτση, Ξυδάκη, Θαν. Παπακωνσταντίνου, Ζούδιαρη κ.ά.). Επίσης, θ' ακουστούν κομμάτια του ξένου ρεπερτορίου και διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών.

Θ' ακολουθήσουν εμφανίσεις τους στο «Αργος» («Μουσικό κουτί», 21 - 22 / 3 ), Δοξάτο Δράμας (9/4), Αλεξανδρούπολη (10/4), Θεσσαλονίκη («Cοfι Americain» 13 - 14 / 5).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ