Κυριακή 27 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
Ενδοϊμπεριαλιστικά... .

Εάν υπήρχε έστω και μια σκιά αμφιβολίας για τον άρρηκτο δεσμό μεταξύ της υπαρκτής Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ στα κεφάλια των «αριστερών» ευρωλάγνων, αυτή διακωμωδήθηκε ακόμη και από το «στήσιμο» των εργασιών της Συνόδου του Συμβουλίου των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ με τη συνεπικουρία των ΗΠΑ. Ολη η διαδικασία εξελίχθηκε σε δυο συγκοινωνούντα επίπεδα στο βρυξελλιώτικο γεωγραφικό χώρο. Στο επίπεδο της ΝΑΤΟικής σύσκεψης εξετάστηκε θετικά η κοινή παρουσία ΗΠΑ - ΕΕ, ως ΝΑΤΟ, στο Ιράκ, με διαφαινόμενη στον ορίζοντα πολεμική επέμβαση στο Ιράν.

Σε δεύτερο επίπεδο μεταξύ ΗΠΑ - ΕΕ εξετάστηκε επίσης θετικά η καλύτερη συμπαράταξη των αμερικανικών και ευρωενωσίτικων δυνάμεων στο χώρο της Μέσης Ανατολής. Σε πρώτη φάση ο γιάνκηκος και αγγλοσαξονικός ιμπεριαλισμός συνεπικουρούμενος από τους καλοθελητές από τις χώρες των πρώην Λαϊκών Δημοκρατιών ανέλαβαν τη βρώμικη δουλιά της πολεμικής επέμβασης στο Ιράκ. Τώρα, στη δεύτερη φάση κι αφού... έσφιξαν τα γάλατα λόγω της ιρακινής αντίστασης, καλούν τον Ευρωενωσίτη τσιφούτη να συμμετάσχει με στρατιωτικούς εκπαιδευτές και χρήμα για την ανασυγκρότηση του Ιράκ, στα χνάρια δυτικής δημοκρατίας.

Ο ευρωενωσίτικος ιμπεριαλισμός μαζί με το σιτιζόμενο «αριστερό» του μπουλούκι αποφασίζει να ανταποκριθεί στον «εκδημοκρατισμό» του Ιράκ εφόσον του δίνεται το δικαίωμα μερίδας της λείας. Αλλοι με επί τόπου εκπαιδευτές, άλλοι με εκτός τόπου κι άλλοι με χρηματική συμβολή, συμμετέχουν στο όνομα του ΝΑΤΟ προσδοκώντας έστω και μόνο την εύνοια των ευρωατλαντικών αφεντικών. Πολύς λόγος έγινε και γίνεται από τις πολιτικές φούσκες της ευρωενωσίτικης φαγούρας για την ανάγκη δημιουργίας «ενιαίας ευρωπαϊκής εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας». Οι πολιτικοί μπούφοι αλληθωρίζουν σαν να κοιτούν τη μύγα που κάθισε στη μύτη τους, όταν σε συνόδους σαν αυτή αποδεικνύεται έμπρακτη ομοφωνία στο πλαίσιο της υπαρκτής Ευρωπαϊκής Ενωσης και μάλιστα σε συγκεκριμένη συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Οι ηλίθιοι δεν καταλαβαίνουν ότι βασικό δείγμα και προοίμιο της διακαούς επιθυμίας τους «περί ενιαίας και δε συμμαζεύεται» είναι η από αρκετού χρόνου αποδοχή της ευρωπαϊκής αμυντικής οργάνωσης ως ο «ευρωπαϊκός πυλώνας του ΝΑΤΟ». Δεν καταλαβαίνουν ότι σε τελευταία ανάλυση η περίφημη «ενιαία» είναι από τα γεννοφάσκια της υπαρκτή ως η ευρωενωσίτικη συνισταμένη του αμερικανόπνευστου ευρωατλαντισμού. Οι θιασώτες της κατά φαντασία αστικο-φιλελεύθερης καντρίλιας και της χαζοαριστερής παρλαπίπας δε θέλουν να καταλάβουν ότι στην εποχή του άκρατου ιμπεριαλιστικού καπιταλισμού η μιλιταριστική ταξινόμηση σημαδεύει τη συνολική οικονομικο-πολιτική ταξινόμηση. Δε θέλουν να εννοήσουν ότι η εποχή που τα «απελευθερωτικά» πλοία έκρυβαν τους χωροφύλακες στα αμπάρια πέρασε ανεπιστρεπτί.

Απλά και μόνο το στήσιμο των δυο συμπλεκόμενων συνεδριάσεων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ - ΕΕ με κατ' ουσία κοινή επί των κυρίων θεμάτων ατζέντα αφαιρεί κάθε δικαιολογία ευρωενωσίτικης διάστασης. Αυτό που απομένει στους ευρωλάγνους κι ειδικά της «αριστερής» φαγούρας είναι εκείνο το βαρύγδουπο «ναι, το ξέρουμε και θέλουμε να το αλλάξουμε». Είναι σαν να ομολογούν ότι αποδέχονται την ευρωενωσίτικη ιμπεριαλιστική καπιταλιστική οργάνωση, αλλά απαλλαγμένη απ' όλα τα κακά του ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου. Δηλαδή θέλουν το λιοντάρι, αλλά ξεδοντιασμένο. Κούνια που τους κούναγε!..

Οσον αφορά την ελληνική εξουσία, είναι παλιό το παραμύθι με παλιά περπατησιά. Για μια ακόμη φορά ο πονηρός χωριάτης προσπαθεί να πολιτευτεί με κρυψίνοια: «Πάρτε λεφτά, μη ζητάτε να στείλω εκπαιδευτές». Το πιθανότερο είναι να εκπαιδεύσει, αλλά, ζουλατζίδικα. Το εκστρατευτικό σώμα υπάρχει ήδη ενισχυόμενο στο Αφγανιστάν... Αραγε, υπάρχει τέλος στο παραμύθι των χαζοβιόληδων της «εκσυγχρονιστικής Αριστεράς»;


Αντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οξυνση ανταγωνισμών(2008-09-21 00:00:00.0)
Με αφορμή μια συζήτηση(2005-05-22 00:00:00.0)
Περί ελληνοτουρκικών...(2005-04-30 00:00:00.0)
Ελλάδα και ΕΕ...(2004-06-13 00:00:00.0)
Περί Ενιαίας Αμυνας...(2004-06-06 00:00:00.0)
Ευρωεκλογές...(2004-05-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ