Κυριακή 21 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
RIO, νέο μικρομεσαίο KIA

Μια νέα πρόταση για μικρομεσαία κατηγορία ετοίμασε η KIA. Η κορεατική εταιρία, με το RIO προσφέρει μοντέρνο ντιζάιν και αποδοτικούς κινητήρες σε όσους επιθυμούν μια εναλλακτική λύση σε προσιτές τιμές

Το RIO θα διατίθεται, όταν φτάσει στη γηραιά ήπειρο, σε 4-πορτο sedan και 5-πορτο Hatch back. Το μήκος και στα δυο αμαξώματα είναι 4,21 μέτρα και το πλάτος 1,67 μέτρα. Το μεταξόνιο είναι 2,41 μέτρα και προδιαθέτει για ευρύχωρο εσωτερικό.

Οι κινητήρες θα είναι 1.300 κ.εκ. και 1.500 κ.εκ. με ιπποδυνάμεις 84 και 108 ίππων αντίστοιχα. Εκτός του πεντατάχυτου κιβωτίου, διατίθεται και έκδοση με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο 4τάχυτο.

Σύμφωνα με τους μηχανικούς της ΚΙΑ, η κατανάλωση των κινητήρων είναι χαμηλή. Στον τομέα του εξοπλισμού, όπου είναι παραδοσιακά ισχυροί οι Κορεάτες, το RIO θα διαθέτει ως στάνταρ: 4 ηλεκτρικά παράθυρα, ρυθμιζόμενο τιμόνι, κεντρικό κλείδωμα, immobilizer, ενώ προαιρετικά θα διατίθεται και φιλικό στο περιβάλλον air condition.

Οι αναρτήσεις είναι τύπου Μακφέρσον εμπρός και ράβδοι στρέψεως πίσω. Τα εμπρός δισκόφρενα είναι αεριζόμενα, ενώ την πέδηση ελέγχει 4κάναλο ABS. Στον τομέα της παθητικής ασφάλειας, η KIA απαντά με 2 αερόσακους και πλευρικές μπάρες και στις 4 πόρτες. Η ΚΙΑ εξέλιξε το RIO με ένα πρόγραμμα που διήρκεσε 33 μήνες και επενδύθηκαν συνολικά 233 εκατομμύρια δολάρια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ