Κυριακή 21 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
«Εφυγε» ο Λετονός Αϊβαρς Γκίπσλις

 Κυκλοφόρησαν τα τεύχη 32 και 33 του Σκακιστικού Περιοδικού «ΣΑΧ»

Υπό τα βλέμματα των Ανάντ και Μορόζεβιτς, οι Κορτσνόι και Κασπάροβ σε αγώνα από το Βάικ-άαν- Ζέε 2000 στην Ολλανδία
Υπό τα βλέμματα των Ανάντ και Μορόζεβιτς, οι Κορτσνόι και Κασπάροβ σε αγώνα από το Βάικ-άαν- Ζέε 2000 στην Ολλανδία
Ενας από τους κορυφαίους G.M. της Σοβιετικής Ενωσης, ο Λετονός Αϊβαρς Γκίπσλις, πέθανε τον περασμένο μήνα σε νοσοκομείο του Βερολίνου. Ο Γκίπσλις είχε τον τίτλο του G.M. και στο σκάκι δι' αλληλογραφίας, ήταν 63 ετών και είχε γεννηθεί στη Ρίγα. Εκτός από το ότι ήταν πρωταθλητής Λετονίας πολλές φορές, είχε κατακτήσει το 1967 και την 3η θέση στο Πρωτάθλημα της Σοβιετικής Ενωσης, καθώς και την 2η θέση στο τουρνουά στη μνήμη του Αλιέχιν, με αντιπάλους τους Σμίσλοφ, Ταλ, Μπομπόσοφ, Μπρονστάιν, Πόρτις, Σπάσκι, Γκέλερ, Κέρες, Νάιντορφ, Πετροσιάν, Γκλίγκοριτςκ.ά.!

  • Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σκακιστικό περιοδικό «Το ΣΑΧ», σε βαθμό που πολλοί αναγνώστες του να βγάζουν το συμπέρασμα ότι το «ΣΑΧ» είναι ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά σκακιστικά περιοδικά, καθώς επίσης ότι η ποιότητα και γενικά τα ποικίλα θέματά του έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενη έκδοση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής των περίφημων «Σκακιστικών Χρονικών»!

Στα τεύχη 32 και 33, οι πολυάριθμοι φίλοι του πνευματικού αθλήματος μπορούν να απολαύσουν τα παρακάτω σκακιστικά θέματα: 1. Νεανικά Πρωταθλήματα Αττικής. 2. Πρώτο διεθνές τουρνουά Γλυφάδας. 3. Τα Ελληνικά ΕΛΟ του 2000. 4. Προτάσεις για τη διάδοση του σκακιού. 5 Εχετε την κίνηση... Νο2. 6. Γαλλική Αμυνα. 1ε4 ε6. 7. Μονομαχία ίππων με παρουσία ακραίου πιονιού.

Στο τεύχος 33 υπάρχουν τα εξής θέματα:

1. «Κόρους» Διεθνές τουρνουά, Βάικ-άαν-Ζέε 2000. 2. Η παρτίδα Σορτ - Κασπάροβ από κοντά. 3. Και μετά το Βάικ-άαν-Ζέε, τι; Συνέντευξη του Γκάρι Κασπάροβ. 4. «Ο Παναθηναϊκός εις την Γιουγκοσλαβίαν» (Από το «ΜΑΤ» του αξέχαστου Σπύρου Μπίκου). 5. Εχετε την κίνηση. 6. Παρτίδες γρήγορης ολοκλήρωσης. 7. Βιβλιοκριτική. 8. Μόνιμα προβλήματα στο ελληνικό σκάκι. 9. Οι επόμενες διοργανώσεις.

Περιοδικό «Το ΣΑΧ» 8 τεύχη το χρόνο. Ηρώς Κωνσταντοπούλου 94, ΤΚ 163 46 Ηλιούπολη. Τηλ. και fax 9851.608. Τιμή τεύχους 1.000 δρχ. Συνδρομές: Ελλάδα, Κύπρο 7.000 δρχ. Ευρώπη 9.000 δρχ. ΗΠΑ κλπ. 10.000 δρχ. το χρόνο.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org