Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 23 Μάη 2000 - αριθ. φύλλου: 7677

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Με το μάθημα της Εκθεσης σήμερα

Με αξιοσημείωτα ποσοστά αποχής συνεχίζονται σήμερα, με το μάθημα της Εκθεσης για όλες τις δέσμες οι γενικές εξετάσεις για εισαγωγή των αποφοίτων Λυκείων των προηγούμενων χρόνων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ την Πέμπτη ξεκινάνε οι εξετάσεις για τους μαθητές Β΄ και Γ΄ Ενιαίου Λυκείου.


ΣΕΛ.  32   -   33
AMYNTIKH BIOMHXANIA
Μέσα στο καλοκαίρι το ξεπούλημα

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για τη διάλυση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας. Η γερμανική ΝΤΑΣΑ, η γαλλική ΝΤΑΣΟ και ο όμιλος Κόκκαλη, μεταξύ των υποψήφιων αγοραστών της ΕΑΒ και της ΕΛΒΟ. Σε πρόγραμμα... «εξυγίανσης» η ΠΥΡΚΑΛ, πριν παραχωρηθεί κι αυτή στο ιδιωτικό κεφάλαιο


ΣΕΛ.  30

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «DYNAMIC MIX»
Τρία KΡΙΣΙΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ για την κυβέρνηση

Ενώ συνεχίζονται οι λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στη ΝΑΤΟική στρατιωτική άσκηση σε όλη τη χώρα, το ΚΚΕ κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή με 3 ερωτήματα τα οποία καλείται η κυβέρνηση να απαντήσει:

Πρώτο: Τι είχε υπόψη της όταν συναποφάσιζε μαζί με τους άλλους «εταίρους» του ΝΑΤΟ τη διεξαγωγή της γιγαντιαίας αυτής άσκησης στη ζώνη της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, με στόχο την αντιμετώπιση «εκδήλωσης αστάθειας».

Δεύτερο: Γιατί για πρώτη φορά εξαιρέθηκε από άσκηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο η Λήμνος. Εάν επιβεβαιώνει η κυβέρνηση την εκδοχή της αναφερόμενης οδηγίας του στρατηγείου του ΝΑΤΟ προς τα στρατηγεία της Λάρισας και Σμύρνης και τους διοικητές της Αεροπορίας. Εάν αποδέχεται τελικά άλλο καθεστώς για τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ και άλλο για την άμυνα συνολικά του Αιγαίου.

Τρίτο: Ποια είναι τα όρια του εναέριου χώρου για τα οποία απαιτεί η ελληνική κυβέρνηση την κατάθεση σχεδίου πτήσεων στη ζώνη της άσκησης και κάτω από ποιες συνθήκες ενεργοποιείται η αναχαίτιση του εισβολέα.


ΣΕΛ.  6   -   10

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
Ακόμη αναζητούνται οι πολεοδομικοί φάκελοι!

Διάχυτος ήταν ο πόνος, αλλά και η αγανάκτηση, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου εκδικάστηκε χτες η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά δύο εργολάβων, που κατέθεσαν 24 ένοικοι πολυκατοικίας στη Μεταμόρφωση, όπου έχασαν τη ζωή τους 16 άτομα, μεταξύ των οποίων 5 παιδιά. Την ίδια στιγμή, η αρμόδια επιτροπή διερεύνησης των αιτίων της κατάρρευσης, που συστάθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ, ακόμη δεν έχει βγάλει τα πορίσματά της. Και το χειρότερο, ακόμη αναζητιέται μεγάλο μέρος των πολεοδομικών φακέλων για αρκετά από τα κτίρια αυτά!


ΣΕΛ.  36


ΚΝΕ
Πόλος συσπείρωσης η ΠΚΣ

Η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την ανοδική πορεία του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος. Αυτό επιβεβαιώνει το αποτέλεσμα των φετινών φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών, εκτιμά το Γραφείο του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ


ΣΕΛ.  35
ΛΑΡΙΣΑ
Εξαρση απολύσεων

Πολλές απολύσεις εργαζομένων από βιομηχανίες και βιοτεχνίες της Λάρισας παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα, ενώ οι παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας είναι καθημερινό και συνεχώς ογκούμενο φαινόμενο


ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ