Εκδήλωση για την παρουσίαση των θέσεων της ΚΕ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, πραγματοποίησε την προηγούμενη Δευτέρα, η ΝΕ Ηρακλείου του Κόμματος, στην αίθουσα του «Θεατρικού Σταθμού».
Την εκδήλωση άνοιξε ο γραμματέας της ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, Δημήτρης Βρύσαλης και την παρουσίαση των Θέσεων έκανε ο Νίκος Μανουσάκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Κρήτης του ΚΚΕ.
Κατά την παρουσίαση τονίστηκε η ανάγκη ισχυροποίησης του Κόμματος, κεντρικό ζήτημα που θέτουν και οι θέσεις, τόσο ιδεολογικά, όσο οργανωτικά και πολιτικά. Ισχυρό ΚΚΕ για την οργάνωση της εργατικής τάξης, την καλλιέργεια και προώθηση της συμμαχίας με τα άλλα λαϊκά στρώματα, τη διαπαιδαγώγηση του λαού για την κατάκτηση της εξουσίας, για το σοσιαλισμό».
Αμέσως μετά την παρουσίαση ακολούθησε συζήτηση που κύρια επικεντρώθηκε στις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες ο κεντρικός στόχος που θέτουν και οι Θέσεις του Συνεδρίου, θα προχωρήσει και θα υλοποιηθεί.