Τετάρτη 5 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Η διγλωσσία... «Δεν είναι μόνον η εκτίναξη μεγεθών όπως ο δείκτης τιμών καταναλωτή ή το δημοσιονομικό έλλειμμα που επιτείνουν τον προβληματισμό. Είναι κυρίως η έλλειψη κυβερνητικών στόχων και οράματος ανάπτυξης, αλλά και η ανυπαρξία μέριμνας για τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα που καθιστούν το δανεισμό εφήμερη λύση στο οικονομικό αδιέξοδο.

Αλλα υποσχέθηκε και άλλα πράττει η κυβέρνηση Καραμανλή, που μέχρι τώρα αποδείχθηκε ικανή μονάχα στο προεκλογικό εμπόριο ελπίδας...» (Από το κύριο άρθρο του «ΕΘΝΟΥΣ»).

Οι διαφωνίες... «Πέραν αυτών η κυβέρνηση φαίνεται ότι θα βρεθεί σύντομα αντιμέτωπη με ένα διαμορφούμενο τώρα κοινωνικό κύμα αντίδρασης, αφού δεν μπορεί να επικαλεστεί πλέον περίοδο χάριτος, που μάλιστα παραμάκρυνε. Από όσα προκύπτουν από τα μέχρι τούδε, οι υπουργοί είτε είναι ανέτοιμοι να προτείνουν λύσεις στα κοινωνικά προβλήματα είτε διαφωνούν μεταξύ τους για τις προτεραιότητες» (Από το κύριο άρθρο της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»).

Η απογραφή... «Και αυτό το γνωρίζει ο κ. Αλογοσκούφης - γι' αυτό και η μεγάλη αγωνία του να εισπράξει όσους πιο πολλούς φόρους μπορεί. Οπως επίσης γνωρίζει ότι έτσι όπως αυτοπαγιδεύθηκε και όπως παγίδευσε την οικονομία με την απογραφή, δεν έχει την παραμικρή οδό διαφυγής.

Το μόνο που ελπίζει, πλέον, είναι να διατηρηθεί και το 2005 η σημερινή ισορροπία του τρόμου. Με τον προϋπολογισμό λίγο πριν από τη χρεοκοπία και την οικονομία λίγο πριν από την ύφεση» (Από το κύριο άρθρο των «ΝΕΩΝ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ