Τετάρτη 5 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πεζοναύτες... «αρωγής»

Παπαγεωργίου Βασίλης

Οσες χώρες συνδράμουν - με ή χωρίς εισαγωγικά, ειλικρινά ή όχι, λιγότερο ή περισσότερο - τις πληγείσες ασιατικές χώρες από το σεισμό, το τσουνάμι και την εγκληματική αδιαφορία (για να μην ξεχνιόμαστε...) στέλνουν γιατρούς, διασώστες, νοσηλευτικό προσωπικό. Οι Αμερικανοί... στέλνουν πεζοναύτες και πολεμικά πλοία!

Δεν πρόκειται για «πλάκα». Το ΑΠΕ μετέδωσε χτες ότι «οι πρώτοι Αμερικανοί στρατιώτες που συμμετέχουν στην επιχείρηση αρωγής στη Σρι Λάνκα, έφθασαν στη χώρα, όπως ανακοίνωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κολόμπο»! Επίσης, «αμερικανικά πολεμικά πλοία, που μεταφέρουν στρατιώτες, ελικόπτερα και τόνους εφοδίων κατευθύνονται προς τη Σρι Λάνκα, στο πλαίσιο της διεθνούς προσπάθειας για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στις χώρες που επλήγησαν από το τσουνάμι»!

Πεζοναύτες και πολεμικός στόλος, λοιπόν, είναι η «βοήθεια» των ΗΠΑ στην Ασία. «Ο,τι έχει ο καθένας στέλνει», ήταν το πολύ πετυχημένο όσο και πικρό σχόλιο συναδέλφου. Αν και μόνο από την είδηση μπορεί κανείς να βγάλει τα συμπεράσματά του...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ