Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Απεργίες γιατρών και εργαζομένων

Με δυο ακόμα απεργίες, στις 10 και 17 του μήνα, απαντούν οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ στο χώρο της Υγείας.

Τις απεργίες εξήγγειλε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Απεργίες στις ίδιες ημερομηνίες εξήγγειλε και το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και καλεί τα νοσοκομεία να συνεχίσουν τις τοπικές Γενικές Συνελεύσεις τους.

Σε χθεσινή ανακοίνωσή της, η ΕΙΝΑΠ τονίζει ότι «κανένα σύστημα εφημερίας δεν μπορεί να πετύχει χωρίς σοβαρές προσλήψεις και χωρίς διάθεση να πληρωθεί το επιπλέον έργο». Ταυτόχρονα, η ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό βιώνουν εργασιακό μεσαίωνα (μισθολόγιο, εφημερίες, ωράριο, εξέλιξη, ανανέωση, ανθυγιεινό). Η ΕΙΝΑΠ επισημαίνει ότι το «Αττικόν» νοσοκομείο πρέπει να λειτουργήσει γρήγορα και αποδοτικά για τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας και ζητάει το υπόλοιπο νοσοκομείο να λειτουργήσει ως νοσοκομείο του ΕΣΥ. Ακόμα, ζητάει η Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού να λειτουργήσει ως Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου και Κέντρο Αποκατάστασης με μορφή Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου και όχι ως ανώνυμη εταιρία, που υπονομεύει το υγειονομικό ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

  • Καθημερινές δίωρες στάσεις εργασίας και συγκέντρωση έξω από το γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου αποφάσισε το Σωματείο Εργαζομένων του «Σισμανόγλειου», ζητώντας την άμεση ανάκληση των μετακινήσεων - διώξεων δυο εργαζομένων της Τεχνικής Υπηρεσίας σε άλλα νοσοκομεία του Β` ΠεΣΥΠ.
  • Μετά από συνάντηση στο υπουργείο Υγείας των διοικητών των Ψυχιατρείων αποφασίστηκε να εφημερεύουν -όπως παλιά- δυο φορές τη βδομάδα. Τις υπόλοιπες μέρες θα εφημερεύουν τα ψυχιατρικά τμήματα των νοσοκομείων. Ετσι οι εργαζόμενοι του «Δρομοκαΐτειου» ανέστειλαν τις στάσεις εργασίας εργασίας.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ