Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Να μην οικοπεδοποιηθεί το στρατόπεδο Χαϊδαρίου

Να μην υλοποιήσει τις πρόσφατες εξαγγελίες της για την οικοπεδοποίηση των στρατοπέδων Χαϊδαρίου και να προχωρήσει άμεσα στην παραχώρησή τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να αξιοποιηθεί ως χώρος πρασίνου και ιστορικής μνήμης, καλεί την κυβέρνηση ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αττικής (ΑΣΔΑ).

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, παρουσία δημάρχων της περιοχής, αποφασίστηκε ομόφωνα πως αν δεν υπάρξει σχετική δέσμευση από την κυβέρνηση, τότε ο ΑΣΔΑ θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις. Πριν από τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης, ο Σύνδεσμος θα επιδιώξει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων, τους αρμόδιους υπουργούς Αμυνας, Απασχόλησης και Πολιτισμού και τους βουλευτές της Β` Αθήνας. Στις συναντήσεις θα τεθεί και το ζήτημα της απομάκρυνσης του στρατοπέδου 301 από τους Αγ. Αναργύρους. Στο πλαίσιο του συντονισμού της δράσης κατοίκων και δήμων, αναμένεται να συνεδριάσουν τα δημοτικά συμβούλια, ώστε να λάβουν αντίστοιχες αποφάσεις μη οικοπεδοποίησης του χώρου και ενημέρωσης των δημοτών με κάθε πρόσφορο μέσο.

Στο μεταξύ, ο ΑΣΔΑ αποφάσισε να συντάξει μελέτη ήπιων μορφών αξιοποίησης του χώρου, στην κατεύθυνση της διατήρησης και ανάδειξης τόσο του φυσικού περιβάλλοντος, όσο και της ιστορικής μνήμης και αξίας που «κουβαλάει». Επίσης, θα θέσει το θέμα τόσο στην ΚΕΔΚΕ και την ΤΕΔΚΝΑ, όσο και στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ