Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεδρίασε το Συντονιστικό των μαθητών

Η ανάγκη για διεκδίκηση ενός 12χρονου δημόσιου και δωρεάν σχολείου, που θα μορφώνει και θα είναι δημοκρατικό, αναδείχτηκε προχθές, Κυριακή, στη δεύτερη συνάντηση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ). Συμμετείχαν εκλεγμένοι και μη μαθητές από 62 σχολεία της Αθήνας - καθώς εκλογές για την ανάδειξη Πενταμελών και Δεκαπενταμελών στα περισσότερα σχολεία δεν έχουν γίνει - αλλά και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Γονέων και της Ομοσπονδίας Φαρμάκου, για να δηλώσουν την έμπρακτη συμπαράστασή τους στον αγώνα των μαθητών.

Να σημειωθεί ότι η συνάντηση έγινε στον απόηχο της συζήτησης, που προηγήθηκε τις προηγούμενες μέρες στη Βουλή για την Παιδεία. «Οι μάσκες έπεσαν. Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας το αντιεκπαιδευτικό έργο που παρέλαβε, άνοιξε τα χαρτιά της. Προσκάλεσε, τάχα, σε "διάλογο", για να συζητήσουμε όχι πώς θέλουμε να είναι το σχολείο, αλλά μας λέει: Ελάτε να συζητήσουμε πόσα θα χάσετε», υπογραμμίζει το Συντονιστικό σε ανακοίνωσή του.

«Αυτό το σχολείο δεν μπορεί να μας κερδίσει... Είναι το σχολείο, που μας δίνει ένα σωρό από γνώσεις αταξινόμητες και μπερδεμένες και χωρίς εξηγήσεις και εφαρμογή στη ζωή. Γνώσεις, που δεν αγγίζουν τα ενδιαφέροντά μας. Είναι το σχολείο, που συμπεριφέρεται αυταρχικά, περιορίζει τη σκέψη μας και τις ελευθερίες μας, μας χωρίζει σε Ελληνες και ξένους, δε μας αφήνει ελεύθερο χρόνο. Είναι το σχολείο, που καλλιεργεί τον ατομισμό, που μας αντιμετωπίζει σαν ομάδα μόνο όταν είναι να αποδώσει ομαδικές ευθύνες. Είναι το σχολείο, που μας μαθαίνει πόσο κοστίζει η μόρφωση, αλλά δε μας μορφώνει».

Το ΣΑΣΑ, το επόμενο διάστημα, πρόκειται να προχωρήσει σε αποφάσεις των σχολείων για κεντρική, παναθηναϊκή, μαθητική κινητοποίηση στις 10 Δεκέμβρη στο κέντρο της Αθήνας. Ταυτόχρονα, καλεί τα σχολεία να συμμετάσχουν στη σημερινή τελευταία μέρα του γιορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου του 1973 και την πορεία στην αμερικάνικη Πρεσβεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ