Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέες υποσχέσεις για το «επικίνδυνο και ανθυγιεινό»

Να αναστείλουν την προγραμματισμένη για σήμερα συγκέντρωση και πορεία αποφάσισαν χτες τα προεδρεία των Ομοσπονδιών στα Σώματα Ασφαλείας. Αφορμή στάθηκαν οι χτεσινές εξαγγελίες του υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιώργου Βουλγαράκη που αναμένεται να οριστικοποιηθούν σήμερα και επίσημα από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη, για καταβολή επιδόματος επικίνδυνης εργασίας.

Τα προεδρεία των Ομοσπονδιών επισημαίνουν ότι παραμένουν επιφυλακτικοί παρά τις νέες, θετικές όπως τις χαρακτήρισαν, εξαγγελίες. Υπογραμμίζουν πάντως, πως μόνο όταν οι υποσχέσεις γίνουν πράξη, θα αναστείλουν όλες τις επόμενες κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί μέχρι και τον ερχόμενο Απρίλη.

Οπως και να έχει, η κίνηση της κυβέρνησης δείχνει πως δεν έχει σκοπό να ικανοποιήσει το πλέον βασικό αίτημα που είναι η αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό. Το... υποσχεσιολόγιο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας καθώς και τη σειρά αιτημάτων που έχει τεθεί. Αυτά επίσης, έχουν να κάνουν, μεταξύ άλλων, με την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας και την απεμπλοκή τους από τις επαγγελματικές αθλητικές διοργανώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ