Σάββατο 9 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους παρουσιάστηκαν χτες οι αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί που πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική ένστολη κινητοποίηση στην πλατεία Συντάγματος. Σε συνάντηση που είχαν με εκπρόσωπο του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, πήραν την υπόσχεση ότι το αίτημα της αναγνώρισης του επαγγέλματός τους ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού θα συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό που θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα.

Ωστόσο, οι συνδικαλιστές έδωσαν στην κυβέρνηση προθεσμία ενός μήνα προκειμένου να υλοποιηθεί η κυβερνητική υπόσχεση. Σε διαφορετική περίπτωση η επόμενη συνάντηση των εργαζομένων στα Σώματα Ασφάλειας θα είναι σε κινητοποιήσεις στις 9 Νοέμβρη. Οι συγκεντρωμένοι, αφού πορεύτηκαν στη Βουλή, παρέδωσαν ψήφισμα στην πρόεδρό της Α. Ψαρούδα - Μπενάκη και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν πάλι στην πλατεία Συντάγματος. Η εκδήλωσή τους θα ολοκληρωθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι. Στο ψήφισμα διαμαρτυρίας της συγκέντρωσης, οι ομοσπονδίες των εργαζομένων στα Σώματα Ασφάλειας καταγγέλλουν την αδιαφορία και την αθέτηση της δέσμευσης της κυβέρνησης να αναγνωρίσει την εργασία τους ως επικίνδυνη και ανθυγιεινή.

Στη συγκέντρωσή τους, βρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, που ήταν παρών στην περσινή «νύχτα της ντροπής», όπως αποκαλούν οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας τη νύχτα της 8ης του Οκτώβρη 2003. Τότε, για τα ίδια αιτήματα, είχαν δεχτεί την επίθεση των ΜΑΤ μπροστά από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Στο χαιρετισμό του, ο βουλευτής του ΚΚΕ τους υπενθύμισε πως το ΚΚΕ συμπαρίσταται στον δίκαιο αγώνα τους. Ο Αντώνης Σκυλλάκος τους ανέφερε πως οι όποιες αυξήσεις δοθούν είναι σίγουρο πως θα είναι κάτω ή στα όρια του πληθωρισμού, κάτι που θα έχει αντίκτυπο στην τσέπη του ένστολου μέσα από τις ιδιωτικοποιήσεις, την ακρίβεια, τις «ιδιωτικές» παιδεία και υγεία. «Οχι πια ανοχή στην κυβέρνηση», πρόσθεσε. «Το ΚΚΕ ασκεί πιέσεις τόσο μέσα στη Βουλή, με ερωτήσεις, όσο και στο δρόμο, με συλλαλητήρια όπως το αυριανό (σ.σ. σημερινό) στο Πεδίον του Αρεως για τα προβλήματα των εργαζομένων». Ολοκληρώνοντας, τους υπογράμμισε πως ο αγώνας «θα είναι σκληρός και επειδή αφαιρούνται δικαιώματα από το λαό, θα έχουμε διαμαρτυρίες. Εσείς θα κληθείτε να βγάλετε το φίδι από τον τρύπα απέναντι στους συγγενείς σας που ίσως κατεβούνε στους δρόμους».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Δημήτρης Κυριαζίδης, του απένειμε τιμητική διάκριση για τη συμπαράστασή του και τη συμβολή του στην περσινή κινητοποίηση, κάτι που έκαναν και οι υπόλοιποι πρόεδροι στους τέσσερις τραυματίες των επεισοδίων του 2003 (Γ. Καρβουνιάρη, Κ. Αλμπάνη, Γ. Νάστο και Δ. Βασιλειάδη). Παρών στη συγκέντρωση ήταν και Γιάννης Νάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ